View Single Post
Vechi 22.07.2008, 17:24:49
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Noesis
Gresit, el nu a facut Facultatea de Medicina. A facut niste cursuri pe ici pe colo la facultate, ceea ce nu il face nici doctor, nici expert, ci simplu amator. Mie mi se pare mai ciudat sa crezi un om (nu e sfant din cate stiu, nu?) pe cuvant in lucruri care sunt stiintifice, cand el nu are pregatirea necesara. Daca imi aratati unde este publicat acest studiu de care jan pomeneste, si daca este intr-adevar publicat nu pe internet, ci intr-o revista stiintifica, atunci respectul meu. Care este acest minunat hormon pe care femeia nu il secreta? Cum se numeste? Daca vreti ca cineva sa nu spuna ca aceste lucruri sunt prostii trebuie sa aduceti argumente solide.

Sunt intr-adevar studii care spun ca oamenii care au o casatorie reusita si fericita traiesc mai mult si sunt mai fericiti in general decat cei necasatoriti. Dar asta nu e din cauza unei substante minune secretata de barbat ci din cauza ca te simti mai in siguranta si ai mai multa incredere in tine si in lume daca ai pe cineva alaturi care te sprijina neconditionat. Aici e vorba de sentimentul dragostei si a iubirii reciproce care o face fericita si sanatoasa pe femeie, dar si pe barbat, si nu nu stiu ce substanta chimica. Si intr-adevar, dragostea fizica facuta din iubire provoaca momentan eliberarea endrofinei, hormonul fericirii la ambii parteneri, ceea ce duce la scaderea stresului, si implicit, o viata mai sanatoasa si mai lunga.

O fi fost Arsenie Boca un mare duhovnic, dar cu siguranta nu a fost medic, nici om de stiinta. Repet, nu contest duhovnicia sa, ci calitatea de om de stiinta care isi permite sa emita teoreme cu caracter de axiomatic in ceea ce priveste sanatatea si corpul uman. Sunt mult oameni cu viata sfanta, dar asta nu inseamna ca sunt infaiibli si ca tot ce spun este adevar gol-golut.
Din mesajele mele pe forum,cred ca ti-ai dat seama ca eu nu accept afirmatiile nicunui duhovnic,doara pentru ca are renume de mare duhovnic.Ai zis foarte bine,nici un om nu este infailibil,si cei mai mari sfinti au facut greseli.In cazul discutata de noi,par Arsenie nu aduce in discutie decat ceea ce se afla si in manualele de anatomie si fizologie,deci nu vreun sfat duhovnicesc.nu este nici o substanta minune,este vorba de un hormon care lipseste femeii.Asa a vrut Dumnezeu,si este clar si de ce,pentru ca ,de bunavoie,barbatul si femeia nu au colaborat,si atunci Dumnezeu a pus un stimul,o carenta in insasi trupul fiacaruia,pentru a-i ajuta sa se apropie.Nu ma intelege gresit,nu asta este baza unei relatii barbat -femeie,dragostea este.Insa,pentru a contracara influenta negativa a diavolului,care,ca si in cazul Adam si Eva a gasit o modaliaite de a-i desparti pe oameni unul de altul,si de Dumnezeu prin trup,tot prin trup Dumnezeu ii ajuta sa se apropie.Cu aceeasi arma cu care au fost loviti,prin trup,Dumnezeu ii mantuieste pe oameni,tot prin trup.Despre acesti hormoni si multe alte detalii gasesti in cartea "Ridicarea casatoriei la rang de Taina" se gaseste si pe net,sau daca ai timp,cauta in manulale de anatomie.Eu unul,sa ma ierti,nu prea am timpul necesar.
Reply With Quote