Citat:
În prealabil postat de mirelat
Elena draga,
Poate anul viitor ai drum pe aici, am sa fac un tort special pentru tine !
Sper ca interviul de azi sa iti iasa asa cum ti-ai dorit, sau poate mult mai bine. Astept sa ne scrii impresii cu prima ocazie. Dumnezeu sa iti ajute in toate !
Cu drag,
Mirela
P.S. Tocmai mi-a venit o idee : oare ce-ar fi daca noi cei care ne scriem pe acest forum ne-am si intalni fata in fata, ca un fel de reuniuni, fara pretentii, dar cu multa dragoste.
|
Draga Mirela,
Dumnezeu S-a milostivit si acum si m-a ajutat sa fie bine. In mod normal la mijlocul emisiunii se pune o pauza muzicala, dar de data asta discutia era atat de "incinsa" ca nici nu s-a mai facut pauza. Ne-au facut semn cand mai aveam doua minute de emisiune. Slava Domnului! Multumita rugaciunilor voastre si ale altora, a fost foarte bine.
Am discutat putin despre situatia Bisericii Ortodoxe in Romania inainte si dupa 1989, apoi demersul meu de convertire. Demers spiritual si intelectual. Am pus accentul pe Sfanta Scriptura si pe Sfintii Parinti. Am reliefat dificultatile legate de convertire (toata asceza care o implica, renuntarea la mine, la ce ma leaga de lumea asta)... cu exemplificari. Lung drum, eu inca la inceput. Cred ca "Traditie" era bun(a) la chestia asta. Am evidentiat si cateva aspecte care ating putin ce au pierdut catolicii sau n-au avut niciodata protestantii...toate incadrate in contextul convertirii mele. Dupa emisiune discutia s-a continuat cu diferite persoane care erau pe acolo. Numai timpul ne-a despartit...
Ar fi multe de spus, asa ca le las pentru cand ne vedem...daca mai ramane valabila oferta cu tortul. Sa stii ca nu sunt pretentioasa, daca ai niste fructe e OK. Nu merg in vizite pentru mancare, ci pentru comunicare si comuniune spirituala.
Un post adevarat!
Te imbratisez,
Elena
PS: Mirela, imi permit sa-mi dau cu parerea intr-o problema de-a ta. Banuiesc ca daca te-ai decis sa participi financiar la mesele organizate de biserica, decizia a fost luata impreuna cu sotul tau. Eu nu sunt casatorita, dar mi se pare normal ca orice decizie sa fie luata impreuna cu "jumatatea" ta.