Citat:
În prealabil postat de elom
Uff... legile astea au fost date cand lumea era altfel. Atunci era normal sa ai 5-10 copii.
Acum nu stiu daca se mai poate asa ceva, din cauza bunastarii. Si prin teremenul de bunastare nu ma refer la vile si masini de lux, ori bijuterii. Ma refer la a avea o viata materiala decenta, adica sa nu mori de foame, sa ai si tu cateva haine in dulap, macar un televizor, un computer si vreo 2 aparate de radio, si poate din cand in cand sa-ti permiti o vacanta. Ganditi-va ca in conditiile actuale o familie ar avea 6 copii pentru ca nu au folosit prezervativul. Sa fie copii care deabea au ce manca, care merg cu haine jerpelite, care sunt adeseori neingrijit... mie mi se rupe sufletul cand vad asa ceva. Si in socitetatea moderna nimeni nu prea are chef sa sara sa te ajute cu bani! (chiar daca e vorba de copii).
|
eu cred ca mai degraba suntem saraci de Dumnezeu ...ca "daca am avea credinta cat un graunte de mustar" am zice muntelui sa se mute si el asta ar face....Cel care ne-a facut cu siguranta nu ne va lasa sa murim de foame...numai de am fi noi crestini buni...cu multi copii(caci a lor este Imparatia Cerurilor si Mantutiorul ne-a zis sa-i lasam sa mearaga la El)