si uite ca nu ma rabda inima a pleca de pe forum inainte de a mai deslusi niste mici nelamuriri domnule Vsovi... din cele postate de dumneata pe topic se obs f clar opinia dumitale cum ca CEI CE INTRA LA CATOLICI SAU IN CONTACT CU CATOLICII SE SPURCA!!!!!!( sper sa nu vi cu afirmatia ca te-ai referit strict la BISERICA CATOLICA SI NU LA ENORIASII EI PTR CA AR FI UN LUCRU TOTAL FALS.... cum bine stim cu totii enorasii sunt cei care formeaza trupul bisericii, fara ei biserica ar fi pur si simplu o incapere goala si cam atat)
Asadar spuse fiind cele de mai sus am cateva intrebari ptr dumneata:
1. daca in Biserica ortodoxa intra un catolic dumneata il poftesti pe usa afara pe motiv ca e spurcat??
2. in viata dumitale, in cercul social in care iti desfasori activitatile zilnice(la servici, printre colegi, colaboratori, pe strada etc) nu ai fost niciodata pus in situatia de a intra in contact cu un catolic?? si daca da, ce ai facut?? in momentul in care ai aflta ca e catolic ai fugit grabit de teama de a nu te spurca??
3. conform acceptiunilor dumitale privind aceasta tema sa inteleg ca Prea Fericitul Parinte Teoctist(Fie-i tarana usoara!)s-a " murdarit" in vreun fel in momentul in care s-a intalnit cu Papa Ioan Paul al II-lea(Fie-i si lui tarana usoara)???????
4. In urma cu cativa ani am audiat un concert al CORALEI SF APOSTOL ANDREI(CORALA PREOTILOR ORTODOXI DIN BUCURESTI SUB BAGHETA MINUNATULUI CONFERENTIAR UNIVERSITAR DOCTOR VALENTIN GRUESCU care cu multi ani in urma mi-a fost si mie dirijor in corul din care faceam parte JUVENTUS CARMEN). SI UNDE CREDETI DUMNEAVOASTRA d-le Vsovi ca s-a desfasurat concertul? In catedrala SF IOSIF DIN BUCURESTI(CATEDRALA CATOLICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Sa inteleg ca ii vei judeca si pe preacucerniciile lor cum de au indraznit sa "se spurce" intrand intr-o biserica catolica??? In cor se afla si parintele meu duhovnic din Romania si multi alti preoti minunati cu multa evlavie si har precum parintele Nicolae Burlacu de la noua Biserica Sf Vineri (cea din Drumul Taberei)
5. si o ultima intrebare ( nu de alta dar nu vreau sa cad in exagerari ca altii) daca in cativa ani cele doua biserici ortodoxa si catolica , se vor reuni, tind sa cred ca , calendarul cu sfintii de peste an va cuprinde atat sfinti ortodoxi cat si catolici.. si atunci vin si te intreb: in momentul acela vei mai mentine afrimatia facuta la adresa mea cum ca m-am spurcat rugandu-ma la Sf Anton de Padova?????????
cam astea sunt nelamuririle mele ptr moment.... iti multumesc ptr rabdarea de a ma fi urmarit...o zi excelenta sa ai inainte!!!!
|