Daca un om ,fie el chinez, fie evreu sau turc nu a avut sansa sa se nasca crestin nu inseamna ca nu se mantuie. Poate avea instinctiv binele in el, dsin inima lui, precum sunt si asa zisi crestini care sunt rai. Dar eu merg pe premisa ca orice om este bun sau are sansa de a se inbuna. Sa ne ajute Dumnezeu tuturor!
Daca respectivul se va stradui pentru bine, Dumneyeu îl va calauzi în BO. De fapt e si greu în zilele noastre sa nu fi auzit de BO iar a ramâne deliberat în afara ei este un act de revolta cu consecinte fatale.
Imi pare rau ca mesajele mele sunt vazute ca un atac. Asa ne-am obisnuit sa le intelegem pe toate, tot din mandrie, care ne afecteaza pe toti, fara exceptie.
Nu vezi ca si tu percepi mesajele altora ca pe un atac la adresa ne-ortodocsilor? Cum nu întelegi ca te înseli?
Duhul sufla unde vrea, unde-i Duhul acolo-i biserica!
Nu mai interpreta antihristic Scriotura! N-ai vazut ca Domnul a suflat asupra Apostolilor dându-le Duh Sfânt? Numai în BO lucreaza Duhul.
Sensul cuvintelor adresate de Domnul Sfântului Nicodim e ca Hristos, ca si oamenii duhovnicesti, apartin unui plan de existenta dincolo de cel material.
Asa ca e treaba lui Dumnezeu pe cine mantuieste sau nu. Asta nu tine de neascetism si nici de supraconfesionalism, tine de treaba lui Dumnezeu.
Idei ratacite. Fara asceza nu se va mântui nimeni fiindca mântuirea e dobândirea Duhului iar aceasta dobândire nu se poate face fara asceza.
Sa ne vedem de oile noastre si sa dam marturia ortodoxa prin adevar si iubire.
Fara asceza?
Acestea doua nu pot fi despartire.
La tine totul e la nivel de idei, de analize filozofice.
Dar ma tem ca nu intelegem nici adevarul si nici iubirea...avem bube destule, ar fi bien sa ne vindecam noi pe noi insine inaint de a ne pronunta despre sfarsitul altora!
Când o sa te potolesti sa vorbesti împotriva necesitatii ascezei?
Oricine marturiseste ca are drept exclusiv la mantuire huleste!
A marturisit vreun ortodox asa ceva? Asta e fixismul sectantilor neoprotestanti, ca ei sunt mântuiti si ceilalti osânditi.
|