Imi pare rau ca mesajele mele sunt vazute ca un atac. Asa ne-am obisnuit sa le intelegem pe toate, tot din mandrie, care ne afecteaza pe toti, fara exceptie.
Intrebarea discutie " Pot fi mantuiti si ne-ortodocsii?" pleca de la premiza clara ca cei ortodocsi se mantuiesc. NU ne mantuim in virtutea titlului de ortodox, ci in virtutea unei vieti ortodoxe.
Duhul sufla unde vrea, unde-i Duhul acolo-i biserica! Asa ca e treaba lui Dumnezeu pe cine mantuieste sau nu. Asta nu tine de neascetism si nici de supraconfesionalism, tine de treaba lui Dumnezeu. Si ar fi bine sa incheiem subiecte de genul asta, nu de alta dar deja se exagereaza!
"Pe acesta deci, vazandu-l, Petru a zis lui Iisus: Doamne, dar cu acesta ce se va intampla?
Zis-a Iisus lui: Daca voiesc ca acesta sa ramana pana voi veni, ce ai tu? Tu urmeaza Mie. "
Mai faceti efortul si intelegeti si Sfanta Scriptura si nu va mai limitati la propriile voastre convingeri.
Ortodoxia este dreapta credinta, calea directa spre Dumnezeu. Ce va face El cu ceilalti, e treaba Lui. Sa ne vedem de oile noastre si sa dam marturia ortodoxa prin adevar si iubire. Acestea doua nu pot fi despartire.
Adevarul ortodox nu impedica sa vadim iubirea! Dar ma tem ca nu intelegem nici adevarul si nici iubirea...avem bube destule, ar fi bien sa ne vindecam noi pe noi insine inaint de a ne pronunta despre sfarsitul altora!
|