View Single Post
Vechi 15.07.2008, 18:06:57
TFL TFL is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Am citit si eu postarile de aici.Este clara pozitia protestantilor legata de succesiunea apostolica.Exista si o exceptie,si anume Sf Ap Pavel,care nu a fost hirotonit de vreun apostol,el singur spune asta,ci a mers in pustiu ,si acolo a primit harul de la Hristos,ca arhiereu.Totusi,dupa aceasta s-a dus la Ierusalim,si s-a intalnit cu Apostolii,si a luat binecuvnatare si de la ei.In continuare,el insa a hirotonit episcopi si preoti,dupa cum insusi spune.Un exemplu este Timotei,care primestem multe sfaturi depsre cum sa pstoreasca turma.Nu este o problema,faptul ca protestantii nu accepta succesiunea apostolica,insa ei insisi se priveaza de Sf Taina a Euharistiei,pentru ca ei nu mai recunosc ca se imparatsesc real cu Trupul si Sangele Domnului.Ei sunt sinceri,pt ca daca nu mai ai sucesiune apostolica,nu mai ai certitudinea Sf Taine.ramane doar comemorarea Cinei Domnului pe care o fac ei.Trebuie totusi sa vedem contextul in care au aparut protestantii,si anume o decadere fara precedent a Bisericii Catolice,care se dadea la niste minciuni si atrocitati de nedescris.Sincer,daca eu eram catolic in acea perioada,sigur deveneam protestant.Orice om de bun simt vedea ca clerul catolic isi batea joc de oameni.Acum,relatia protestanti-ortodocsi este una buan,pentru ca ei nu au protestat fata de celrul ortodox,ci fata de cel catolic.Problema este ca acum,in prezent,clerul roman ortodox se deda la aceleasi practici ca si clerul catolic din Evul Mediu,eu unul va pot pune fata in fata aceleasi practici,identice pana la una:simonie pe taoate treptele ierarhice,mandrie,suficienta,ura,iubire de arginti,rautate.de aceea sa nu ne miram ca frati de ai nostri devin protestanti,trec la alte culte.Mi-a povestit o prietena care a trecut la Penticostali,ca acolo se simte iubita,apreciata,se simte ca intr-o mare familie.La ortodocsi vazuse numai ura,barfa.ce pot eu sa-i spun,cand si eu simt ura si rauataea fratilor mei.Deci vina este a noastra pentru ca fratii nostrii se smintesc.
corect!
iti dai seama ca poti fi considerat eretic.in evul mediu erai numai bun de rug.