Un Tatăl nostru pe zi spus rar, meditând, reflectând asupra fiecărui cuvânt, valorează mai mult decât dacă l-am repetat de dimineață până seară fără întrerupere, cu neatenție.
Apropo ce parere aveti despre Frommel legat de Tatal Nostru?
Rugăciunea Tatăl nostru, scrie autorul, ne conduce în marele palat regal al Tatălui nostru ceresc. Rostind cuvintele «Tatăl nostru» noi batem la poarta palatului, acolo unde serafimii și cherubimii cântă fără încetare: «Sfânt, sfânt, sfânt» și spunem și noi: «sfințească-se numele tău». Apoi intrăm în sala tronului unde Dumnezeu domnește cu sceptrul în mână înconjurat de curtea cerească și spunem: «Vie împărăția ta». Apoi intrăm în cabinetul său personal de unde trimite pretutindeni îngerii, mesagerii, cu poruncile sale și spunem: «Facă-se voia ta precum în cer, așa și pe pământ». Apoi trecem în marea bucătărie a palatului unde se pregătește hrană și pentru păsările cerului și spunem: «Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi». După care trecem în biroul administrației unde se păstrează registrele datornicilor și ne rugăm: «Et dimitte nobis debita nostra» (Și ne iartă nouă datoriile noastre). La cuvintele: «și nu ne duce pe noi în ispită» - intrăm în depozitul de muniții al palatului și luăm armele de apărare împotriva ispitelor. În cele din urmă intrăm în temniță, în camera de tortură a palatului, unde călăul aplică tot felul de pedepse celor dați pe mâna lui și ne rugăm: «Ci ne mântuiește de Cel Rău»."
Așa trebuie să recităm rugăciunea Tatăl nostru. Ultimul "Amin" îl va rosti Tatăl ceresc când ne vom prezenta în fața lui la sfârșitul vieții
|