mai taica ia nu mai insulta degeaba ca acusi te citez cu cuvintele tale ... tu insuti ai afirmat ca ii consideri pe sectanti si eretici in biserica lui Hristos si in trupul lui Hristos iar asta este erezie si esti eretic ... apoi ai spus in alt topic ca mai bine te-ai duce la catolici sa te impartasesti ... de ce minti mai afurisitule si anatemizatule ... iar afurisenia , daca nu aduce la pocainta pe cel vizat se lasa cu anatema , iar afurisenia este tot un fel de anatema mai anatemizatule , singura deosebire dintre anatema si afurisenie este ca anatema este definitiva iar afurisenia este temporara ca sa vada daca acela se pocaieste dupa ce a fost afurisit ... iar tu esti sub anatema prin mai multe dupa cum ti-am aratat ...
cat despre cartea sf nicodim am citit-o si ea nu corecteaza nici un duhovnic ... cum este impartasania la noi in tara este foarte bine si nu ai dreptul sa judeci tu pe duhovnici care au citit si ei cartea respectiva si o multime de alte carti si au ajuns la concluzia care trebuie ... nu judeca tu biserica ca esti anatema prin asta ... a dezlega si lega nu este al tau ci al duhovnicilor si ei fac foarte bine ce fac in privinta asta ... iar cartea sf nicodim ai citit-o in felul in care citesc sf scriptura sectantii , fratii tai din aceeasi cu tine biserica cum ai zis , caci ai interpretat-o dupa mintea ta cea oarba si mandra spre a ta pierzare ... cartea respectiva nu spune ca duhovnicii impartasesc prea rar ci spune asa ca teorie ca impartasania nu trebuie sa fie nici prea rara nici prea deasa ... iar asta ca cartea sf nicodim ar fi spus ca duhovnicii din romania ar impartasi prea rar este inventia mintii tale blestemate si nu scire nicidecum asa ceva ... asa interpreteaza si sectarii , tot ca tine si in iad se duc cu teoata teologia lor draceasca ...
iar eu nu ii urasc pe sectari , caci am avut chiar si prieteni foarte buni din secte , dar daca ataca credinta ortodoxa atunci nu le dau dreptate niciodata ... ceea ce tu nu faci , caci daca am sa ajung si la a te cita din ceea ce ai scris in alte pagini sau postari ai sa iti aduci aminte fulger la ce m-am referit eu cand am spus ca ai comuniune eretica si nu numai de prietenie cu sectarii si catolicii ...
si ai de grija mai blestematule ca sectarii nu sunt botezati ca si tine in numele sf Treimi ... asta este erezie , caci botezul lor in numele sf Treimi nu da sfintire , deci nu este acelasi botez ...
|