auzi la el ca nu exista impartasanie spre osanda ... frate te contrazici chiar cu sf apostol pavel pe care eu l-am citat si cu o gramada de sf parinti care au spus foarte clar ca exista impartasanie spre osanda ... vai de capul si de sufletul tau , frate ca esti in mare inselare ... sincer , te deplang si mi-e teama pentru tine de ce esti in stare sa spui si sa faci , caci daca ai ajuns in starea asta dracul nu se va opri aici , te va duce in caderi mari si ai sa faci lucruri de care mai apoi ai sa plangi ... treaba ta , eu cunosc starea aceasta , caci si eu am fost mai demult in stari asemanatoare ... iti spun : mi-e teama pentru tine ce ai sa ajungi ... ia si te pocaieste si nu te mai pune impotriva sf parinti si a sf apostoli ca ai sa ajungi jucaria diavolilor ... iti spun : daca te-am vazut ca mi-ai raspuns asa si dupa ce l-am citat si pe sf pavel ca impartasania fara vrednicie este spre osanda si spre boli si pedepse dumnezeiesti si chiar spre moarte ( cuvintele acestea daca vrei sa stii sunt scrise exact asa in intr-o epistola a sf pavel ) , si tu ai continuat sa injuri si sa blestemi , a inceput sa imi fie teama sa te mai mustru , caci te-as provoca sa faci pacate mari ... daca tu ai ajuns sa consideri chiar si cuvintele sf pavel ca blasfemie , frate sincer iti spun : esti inselat rau de tot ... asupra ta este chiar anatema spusa de sf pavel : " chiar si inger din cer daca v-ar propovadui alta evanghelie , anatema sa fie " ; deasemenea este asupra ta , sa nu te miri de asta , si anatema tot a sf pavel : " cine nu iubeste pe Domnul sa fie anatema " ... frate sa nu crezi ca tu iubesti pe Domnul , ci il urasti si il intristezi si il rastignesti a doua oara ...
ai grija ca esti foarte inselat ... esti in mare pericol ... daca spui ca e manie sfanta ca petru ca i-a taiat urechea romanului esti in ratacire ; vezi mai degraba i-a spus Domnul sf petru cand a facut aceasta : " pune sabia in teaca ; oare nu voi implini voia Tatalui Meu ? daca voiam puteam sa chem mai mult de 12 legiuni de ingeri " si cand apostolii au cerut Domnului sa coboare foc din cer peste samarineni Iisus le-a spus : " nu stit carui duh slujiti ; Eu am venit sa mantui nu sa pierd " ... ai de grija ca esti inselat ... crestinul nu are voie sa injure , nu ai citit cartea despre cat de grav este pacatul injuraturilor ? crezi ca vreodata crestinul isi poate exprima mania sfanta prin injuraturi ? te inseli frate ... mania sfanta este numai daca este PENTRU invataturile sfintilor parinti si nu pentru imaginatiile mintii tale ; si ea nu se exprima niciodata prin injuraturi ci numai prin a repeta anatemele pe care le-au dat sf parinti la sf sinoade ecumenice referitor la erezii ... atat ... crestinul nu injura , nu se bate , nu ucide , nu loveste niciodata ... crestinul nu are voie nici sa ridice mana asupra cuiva sau sa scoata sabia ...
|