View Single Post
Vechi 09.07.2008, 14:06:45
emanuel2007
Guest

Implicit

sincer iti spun : preotul nu nici nevoie sa faca liturghie dupa 12 , si chiar daca dupa parerea lui ar avea nevoie de asta , sa nu o faca ca altfel nu mai este vrednic de cele sfinte ... un preot care slujeste dupa 12 trebuie caterisit sau afurisit ... bineinteles , frate , nu eu voi judeca pe preotii respectivi , dar ei vor fi judecati de Dumnezeu ... eu am spus doar ca nu e bine , nu am spus ca eu ii voi judeca pe preotii respectivi , sau ca voi raspunde eu pentru ei ... iar daca intr-o duminica a intarziat la slujba si a trecut de ora 12 , poate sa faca cate slujbe doreste el , numai nu liturghie ... poate sa faca maslu , apoi sfestanie , spovedanie , apoi cate rugaciuni vrea el sa citeasca din molitfelnic , pe toate poate sa le citeasca ... ce ? maslul nu este tot sf taina ? poate sa faca acestea ... daca se teme cu adevarat de Dumnezeu nu va face liturghie ca nici macar sfintii nu indraznit asa ceva ... cei care calca canoanele , imi pare rau ca trebuie sa le spun asta , vor fi judecati de Dumnezeu ...

iar cine are ravna va merge in satul apropiat la slujba daca in satul lui nu se face ... eu zic sa nu ne punem impotriva sf parinti si sa inventam noi o ortodoxie dupa mintea noastra ...
Reply With Quote