Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Tot ceea ce am postat si eu si d-ta a rămas scris in paginile anterioare. Niciodată nu ai combătut un asa-zis "neadevăr" de-al meu.
Am spus că adventistii nu consumă carne de porc. Dumneata ai spus că asa este.
Am spus că adventistii ca si iehovistii nu cred in existenta Iadului ca loc de chin vesnic. Dumneata ai spus că asa este si ai incercat să mă convingi de acest lucru cu argumente chipurile "biblice".
Am spus că adventistii practică spălatul picioarelor in Biserică. Dumneata ai spus că asa este.
Am spus că adventisti practica zeciuiala (sau zecimea cum o numiti voi), dumneata ai spus că asa este.
Am spus că adventistii ca si iehovistii nu cred in existenta constientă a sufletului după moarte, dumneata ai schimbat subiectul si ai spus că voi credeti numai in Inviere, de părcă noi crestinii nu am crede in Inviere ( doar că la noi Invierea e alipirea de către sufletul nemuritor si constient a unui nou trup duhovnicesc, la voi Invierea inseamnă recrearea de către D-zeu a aceluiasi suflet al omului.)
|
Domnule Ovidiu, ati cam spus cele enumerate. Numai ca nu le-ati spus asa frumos. Si ati mai spus si altele.
- ati spus ca adventistii fac spalarea picioarelor pentru ca asa a spus un om. Eu v-am arat ca acest ritual se face pentru ca asa a spus Domnul Iisus Hristos. "Deci, dacã Eu, Domnul si Învãtãtorul vostru, v-am spãlat picioarele, si voi sunteti datori sã vã spãlati picioarele unii altora.
Pentru cã Eu v-am dat o pildã, ca si voi sã faceti cum am fãcut Eu."(Ioan cap 13:14,15)
- ati spus: "evaziunea fiscala a zeciuielii e in floare in biserica adventista mai dihai decat coruptia oamenilor de afaceri si politicieni romani". Frumos mod de a aprecia faptul ca niste oameni considera ca tot ce castiga este cu voia lui Dumnezeu si simt nevoia sa-I multumeasca intr-un fel pe care si Domnul Iisus Hristos l-a aprobat (Matei 23:23)
- spuneti ca am schimbat subiectul cand s-a deschis discutia depre existenta constienta a sufletului dupa moarte. Eu cred ca am postat multe versete din biblie care arata clar ca in timpul mortii (pana la inviere) omul nu este constient. Dvs. v-ati agatat cu disperare de parabola bogatului nemilostiv (Luca cap. 16) pe care, se pare, ca nu ati inteles-o corect. In loc sa intelegeti invatatura de la sfarsitul parabolei, ati inventat dvs. o alta invatatura. Spuneati ca, daca Domnul Iisus Hristos a vorbit in acea parabola despre o conversatie intre omul bogat si Avraam, trebuie sa intelegem ca omul bogat, chiar daca era mort, era constient si putea vorbi. Repet: daca eu va spun fabula cu corbul si cu vulpea, dvs. o sa trageti concluzia ca vulpea si corbul vorbesc, in loc sa intelegi morala de la sfarsit.
- referitor la schimbarea subiectului cand a fost vorba despre starea omului in moarte: am avut o postare recenta, adresata chiar dvs. la care ati evitat sa raspundeti. Bine ca ati gasit prilejul sa mai aduceti ceva jigniri. De la asta nu va feriti.
- ati spus ca aventistii se apropie de modul comunist de gandire, care nu credeau in viata dupa moarte. Mare neadevar. Revenirea Mantuitorului, invierea si viata vesnica sunt cateva din punctele centrale ale credintei celor ce-L asteapta pe Domnul Iisus Hristos.
- v-ati laudat ca cunoasteti doctrina adventista si apoi ati spus ca adventistii cred in domnia de 1000 de ani a Domnului Iisus Hristos pe pamant. Alt neadevar. Adventistii nu cred in domnia de 1000 de ani pe pamant ci in cer. Apoi va avea loc revenirea pe un pamant nou.
- ati spus ca principul "Sola Scriptura" inseamna interpretarea personala a Scripturii. Alt neadevar. "Sola Scriptura" inseamna "Numai Scriptura" si prin asta intelegem ca orice verset din Biblie se explica cu alte versete din Biblie.
Astea sunt o parte din nedevarurile spuse de dvs. Cele referitoare la Ellen White nu prea ma intereseaza. Puteti zice ce doriti despre acea femeie. Nu cunosc prea bine (aproape deloc) istoria vietii ei si nici nu mi se pare important de cunoscut acest lucru. Eu am intrat in biserica adventista pentru ca o consider cea mai apropiata de invataturile Sfintei Scripturi nu de invataturile vre-unui om.