View Single Post
Vechi 08.07.2008, 21:04:51
emanuel2007
Guest

Implicit

deoamdata iti raspund la ceea ce ai spus pana acuma si dupa aia te rog sa continui ...

poii nu se considera infailibili , si asta o spun si ei expres ... su spune nimeni ca daca nu dai pomelnice nu te mantuiesti ... ascultarea de popi nu este obligatorie pentru mantuire , dar nici mantuirea nu se poate in orice conditii ci numai implinind poruncile lui Hristos ... popii nu au datoria decat sa invete intocmai poruncile iar daca nu fac asta nu trebuie ascultati nicidecum ... asa spun si sf parinti ...

spovedania este oarecum obligatorie pentru mantuire caci este pacat sa o dispretuiesti , odata ce Iisus a spus : " ce veti lega voi pe pamant va fi legat si in cer , iar ce veti delega dezlegat va fi si in cer " ... de exemplu au fost pustnici care au trait in pustietati fara sa se mai spovedeasca si impartaseasca zeci de ani si nici chiar inainte de moarte unii , si totusi s-au mantuit si unii au fost si sfinti ... insa aflandu-te tu in putinta de a te spovedi , adica ca te afli intr-un oras si nu intr-o pustie departe de civilizatie si preoti , este pacat sa nu te spovedesti ... la spovedanie iti spui pacatele si preotul iti da iertarea prin harul care i l-a dat Hristos si nu te iarta prin puterile lui omenesti ... iar ascultarea , am spus nu este obligatorie , numai sa ca daca iti spune ceva care este in conformitate cu sf parinti trebuie sa asculti daca vrei sa te mantuiesti ...

de impartasit nu se poate sa te impartasesti cand vrei tu ci numai atunci cand esti vrednic ... consideri ca esti vrednic sa te impartasesti in fiecare zi cand de fapt esti inca un mare pacatos ? te intreb : cine este mandru tu sau preotii care nu te lasa ...

deci cred ca ti-am raspuns ... iarta-ma si te rog continua ...
Reply With Quote