View Single Post
Vechi 08.07.2008, 20:20:01
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de emanuel2007
vorbesti numai gogomanii ...
esti " ortodox " dar ii renegi pe sfinti i ortodocsi care i-au numit pe eretici eretici si i-au dat anatemei ...
il renegi si pe Iisus care a spus despre cei care nu asculta de biserica si care sunt eretici : " sa-ti fie tie ca un pagan si ca un vames " ...
spui ca noi te-am bate ... inchipuiri desarte ... eu nici cu un pai nu te-as atinge ... nici macar nu ma consider mai bun decat tine , caci sunt mai rau decat toti oamenii de pe fata pamantului , dar asta nu ma impiedica sa spun adevarul ...

si m-ai facut curios : dupa tine care sunt ereziile ortodocsilor ? ca eu nu stiu nici una ... da-mi macar un exemplu ...
Erezia ariana este in floare.Toti preotii vor sa faci asculatere de ei,sa le spui totul,se cred un fel de Dumnezeu.Daca la catolici doar papa este infailibil,la ortodocsi ori ce parlit de popa se crede infailibil,si daca"nu faci ascultare"anatema.La noi Liturghia este pur spectacol,daca vrei sa te impartasesti la fiecare liturghie,esti dat afara din Biserica.Ei zic,"luati,mancati,beti dintru acesta toti,"cu frica de Dumnezeu sa va apropiati,si nu se impartasesc decat popii.Ei detin retea mantuirii,daca nu le dai pomelnice lor,iadul te mananca.Nu oamenii simpli sunt de vina,ci popii,care isi bat joc de mantuirea oamenilor.Se cred un fel de superoameni,n-au pic de smerenie.In acest sens sunt arieni,pentru ca nu-l mai recunosc pe Hristos drpet unicul Mantuitor,Dumnezeu si om,ci ei se pun in locul Lui.de aici si amenintarile ca daca n ute spovedesti,iadul te manaca.Hristos este arhiereu,el este sursa arhieriei,nimeni nu paote lega sau dezlega peste voia lui.La noi,toti popii sunt "un minipapa".Si as putea continua.
Reply With Quote