View Single Post
Vechi 08.07.2008, 16:29:33
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Andreea, si eu iti impartasesc parerea. Ortodoxia/traditia ortodoxa ar trebui sa fie aceeasi. Nu trebuie sa li se spuna de catre Preot dar Crestinii Ortodocsi trebuie insa sa se simta si sa stea in picioare ca si acasa in Romania, desi poate au parte de localuri neortodoxe pt Slujbe unde bancile sunt asezate ca la catolici.
Am vazut si eu o slujba prin Suedia la Universul Credintei si am simtit acelasi sentiment ciudat pe care l-ai amintit mai sus. Crestinii toti sedeau pe scaune. Parca erau la spectacol. Priveau la Preotii care slujeau in picioare ...
-achimovjan, statul in picioare la Sf Liturghie este o osteneala pe care un adevarat crestin ortodox si-o asuma cu bucurie, pt ca insusi Calea Mantuirii/ Crucea lui Hristos este toata o OSTENEALA/ASCEZA. Pe cand cealalta cale mult mai larga si mai usoara, mai confortabila stim doar ca duce in partea opusa...
Si apoi cei care participa cu adevarat la Sfintele Slujbe (deci nu cei care asista) desi stau in picioare nici nu simt cum trece timpul...
Normal ca trebuie sa fie si scaune/banci/strane, dar asta pt cei batrani nevoiasi/bolnavi/copii.
Cat priveste sederea, cum am mai zis ... e buna la spectacole...si slujbele catolice ori altele sunt spectacole
Reply With Quote