View Single Post
Vechi 08.07.2008, 15:01:37
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de georgeval
Cred ca ar fi indicat sa definim ecumenismul. Este doar un dialog teologic sau unificarea cultelor/confesiunilor?
Draga George.Dupa mine,ecumenismul este o falsa problema.Eu am fost in occident ,am cunoscut protestanti,catolici si am inteles ca toti cei botezati in numele Sfintei Treimi facem parte din aceeasi biserica,din Trupul lui Hristos.Toti suntem frati.Ca mai marii diferitelor culte se bat cap in cap,treaba lor.N-au ce face,se plictisesc.Eu ii simt ca pe fratii mei ,pe oamenii simpli,catolici,protestanti,ortodocsi(pe nou sau pe vechi).Imi este rusine cu cata mandrie si prostie se bat unii ca caramida in piept ca sunt "ortodocsi",si urasc pe ceilalti,ii jicnesc,ii blesteama.Eu unul,desi botezat la "ortodocsi",imi zic crestin,adica vreau sa urmez Mantuitorului Hristos,sa port numele lui,se merg pe urmele lui.Cred ca supranumele de ortodox nu face decat sa-mi zagandere mandria,sa vezi ce tare sunt,ca am credinta cea dreapta.Si oricum,sunt de-a erezii la ortodocsi,de te doare capul.Cel mai rau este ca asa zisii "ortodocsi" sufera de o mandrie draceasca,la fel cum sufereau israelitii de pe vremea Mantuitorului,si ziceau"noi suntem fiii lui Avraam,suntem urmasii lui Moise" si l-au rastignit pe Fiul lui Dumnezeu.Mandria orbeste ochii sufletului,si ajungi sa slujesti pe cel rau,ziacnd ca faci voia Domnului.Nu degeaba a zis Mantuitorul,ca vor venii vremuri cand "oricine va va ucide pe voi,va crede ca aduce slujba lui Dumnezeu".Dupa cum ii simt pe "fratii" ortodocsi,multi,inclusiv de pe acest forum m-ar bate zdravan,"in numele Domnului",bineinteles.
Reply With Quote