View Single Post
Vechi 02.07.2008, 16:18:29
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Matad
Te-ai gindit la sectantii tai ca sint si oameni ca si tine?
Dar probabil Duhul Sfint nu-ti va cere sa te pocaiesti ,pt ca esti deja drept credincios ,asa ca esti deja mintuit.Asta ca introducere
.

Nu e adevărat. Esti contaminat și tu cu ideile lor. De fapt ești un om de formație eretică chiar dacă aici spui că ești ortodox.
Fireste că și sectantii sunt oameni. Si ei sunt creati „după chipul si asemănarea lui Dumnezeu”.
Dar să nu uitam că Hristos îi numește și lupi:
Mat.7.15 Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
Iar pe ortodocsi nimeni nu îi învață că sunt deja mântuiți de pe lumea asta. Asta o fac cultele protestante. În ortodoxie viața e o luptă permanentă cu păcatul.

Citat:
Acum ia spune tu la toata lumea de fata ,ai spus tu tot la spovedanie preotului? Sau ai uitat ceva fapte pe acolo. Crezi ca pe Hristos il poti evita in rugaciune, omitind anumite pacate?
La spovedanie esti obligat să spui toate păcatele pe care ți le amintești, pentru ca această taină să fie deplină. Asta înseamnă să te smerești. Și duhovnicul căruia te adresezi la spovedanie tot la Hristos se roagă pentru iertare.

quote=Matad] Tu nu scoti din context versete?Dar hai sa citim paragraful intreg ,sa-mi arati in orice traducere a Scripturii unde spune sa te duci la preot. In vechime se aduceau jertfe ca sa le implineasca preotul.Dupa ce a venit Hristos ,s-a cam schimbat treaba cu preotul.A ca vrei tu si biserica sa intelegi asa ,nu te opreste nimeni .
A, stai ca deraiem de la invataturile bisericii si a traditiei si depasim granita,numai putem gindi singuri ca devenim eretici? [/quote]

De ce vorbește Pavel și ceilalți, pe care spuii că îl citești, de o ierahizare a funcțiilor în Biserică la 2 Timotei cap. 3 sau ? Hristos nu a vorbit de funcții. Dar crearea lor era o misiune absolut necesară. De fapt întreaga activitate a apostolilor din primele secole se concentrează pe răspândirea evangheliei și pe ORGANIZAREA BISERICII.
Să vedem ce spune Biblia referitor la "experiențele individuale", în afara Bisericii?
Tit 3.10-11
De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.
2 Petru 3.16 sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare

Citat:
Ne expulzeaza direct in iad.
Dar ce e iadul? Un loc? Sau moartea a doua?
Adventiștii și iehoviștii resping ideea de Iad ca loc al chinurilor vesnice și spun că iadul e doar moartea a doua. Probabil că te-ai format "spiritual" la una din aceste secte .

Citat:
Iar despre apostoli vrei sa spui ca ei au efectuat ritualul preotilor de azi . Cred ca trebuie sa mai citim prin istorie cum au stat lucrurile prin primele secole. Spre ex. Iacov care a fost primul episcop al Ierusalimului.Si apoi Petru . Si continuam.
Apoi treaba cu piatra . Cine e piatra ?Petru sau Hristos?Cine e cel neprihanit pe care se poate contrui Biserica? Petru sau Hristos? Sau e prea subtil? Sau gindim prea mult?
Mat.18.18 Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer.
La fel și Matei 16.18 Si Eu iti zic tie, cã tu esti Petru si pe aceastã piatrã voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui. Si iti voi da cheile impãrãtiei cerurilor siorice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri
Piatra e credința apostolilor, nu apostolii înșiși (Cum spun de exmplu catolicii că Biserica a fost fondată pe Petru).

Citat:
-Ce intelegi tu prin succesiune apostolica .Faptul ca unii au primit dreptul de urmasi ?Atunci ce rost mai are ?Mintuitorul daca nu a venit pt orice pacatos?
Lucrarea lui Hristos pe pământ se afirmă prin Biserică. Ți-am mai spus odată lucrul acesta:
Efeseni 3.21 Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile veacului veacurilor. Amin!
Fapte 20.28 Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.

Citat:
-Am crescut in ortodoxie frate.Am ramas cu unele defecte.
Ia spune-mi . Preotii nostri e perfecti? Sint atit de neprihaniti incit ii pot tine locul Domnului IIsus?
Preoții sunt preoți, Biserica e Biserică. Preoții sunt oameni și pot să greșească. Însă despre Biserică Hristos spune că "portile Iadului nu o vor birui niciodată" la Mat.16.18,19. După Sf. Pavel, Biserica este Mama tuturor celor care nasc în Duh (cf. Ef 5; Gal 4; 2 Cor 11, 2-4) primind o nouă viață, trăind într-altă sferă de existență: viața lui Cristos. Sfinții Părinți din primele veacuri numesc adesea Biserica "Mamă". Ea își exercită maternitatea prin Cuvânt și Taine Astfel ea face ca în noi să nască și să crească viața divină. Dar, în timp ce prin nașterea naturală copilul se desparte de mamă, Biserica născându-ne, ne primește, ne unește cu ea, ne educă în spiritul copilăriei spirituale - după cerința lui Cristos (cf. Mt 18, 2-4) - până ajungem adulți în Cristos - cum se exprimă Sf. Pavel. (cf. Gal 3, 19-29)

Citat:
- Si apoi din ce vad eu trairea asta crestina de peste tot ,cum poti numi o anumita biserica ,Biserica lui Hritos ?
Explică puțin ce anume înțelegi tu prin trăirea creștină de peste tot. La ceea ce vezi tu la toate cultele și sectele actuale?

Citat:
-Sint de acord ,ca doctrina ,care ai ales s-o urmezi iti spune ca asta e Biserica. Dar daca tu esti sectantul? Ia mutate putin in partea cealalta a baricadei ,sa vezi cum e . Nu ai fost intr-o biserica protestanta .Eu am fost ca sa vad erazia. Nu sint perfecti .Sint ca si noi ortodoxii.Nu mai vorbiti daca nu stiti ce traiesc enoriasii lor . Nu toti inteleg doctrina care se invata acolo.
Eu am crescut între sectanți neoprotestanți. Am crescut cu biblia lor în mână. Cunosc mai multe decât îți închpui despre mentalitățile și credințele lor.

Citat:
-Eu am avut curajul sa trec de baricada . Daca n-as fi trecut ,n-as fi inteles atit de multe din ce inseamna crestinism. Nu tin sa apar bisericile protestante,pentru ca pacatul este individual ,nu al unei biserici intregi.
Iar eu am avut curajul, din mila lui Dumnezeu să îmi reîntorc pașii către Ortodoxie. Mai sus te întrebai ironic și acid: "Preoții ortodocși nu e păcătoșii? " Iar aici referindu-te la protestanți spui că păcatul, e individual nu al unei biserici întregi. Răspunsul îl dai chiar tu.

Citat:
Poate reusesti sa privesti mai obiectiv acum.
in momentul in care l-ai pierdut pe Hristos din privire ,ramii la indemina unei doctrine dintr-o biserica ,care vrei tu.
Ce înseamnă Hristos pentru tine? Ceea ce te învață sectanții tăi că e, sau ceea ce înțelegi tu din Biblie?

Citat:
Dar oamenii sint toti pacatosi. De asta e greau sa asculti de un om normal.De aceea hristos e Marele Preot.
Firește că Hristos e marele preot . Dar asta scrie și scriptura. Nu? Dar asta nu anulează condiția de preoți ai Bisericii dată urmașilor săi duhovnicești hirotoniți ca preoti.

Citat:
Pentru ca El a fost singurul Om neprihanit.
Esti cumva Martor a lui Iehova? Cochetezi cu această sectă? Ei spun că Hristos a fost doar un OM!

Citat:
Dar un lucru e cert .Stiu mai multe versete din Scriptura decit majoritatea ortodoxilor.
Fii atent. Dacă stii niste versete nu înseamnă că ai o trăire cu adevărat creștină. Ar trebui să fii mai smerit și mai modest.

2. Cor.2.6 Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu.

Citat:
Asta cu traducerea nu stiu carui verset mai modern sau mai corect , e frectie cu Diana a grecilor. Daca chiar vrei sa studiezei ,ia Septuaginta,ia textul masoretic evreu ,ia King james ,ia pe a germanilor si te lamuresti asupra sensului.
Traducerea sinodala de ex. e in multe locuri "foarte" subiectiva .Dar o citim si pe asta. Erau mai bune cele dinainte de razboi.
Aici devii ambiguu și hilar. Esti pregătit să purtăm o discuție pe tema "subiectivismului" Bibliei Ortodoxe. De ce nu vii cu argumente concrete? Eu am la îndemână traducerile protestante și neoprotestante cele mai importante și traducerea lui Luther- la ea te referi când zici "pe a germanilor"?
Reply With Quote