Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
ovidiu-s
|
Probabil te-ai astepta sa-ti gasesc si tie o porecla.
Te-ai gindit la sectantii tai ca sint si oameni ca si tine?
Dar probabil Duhul Sfint nu-ti va cere sa te pocaiesti ,pt ca esti deja drept credincios ,asa ca esti deja mintuit.Asta ca introducere .
Acum ia spune tu la toata lumea de fata ,ai spus tu tot la spovedanie preotului?Sau ai uitat ceva fapte pe acolo.
Crezi ca pe Hristos il poti evita in rugaciune, omitind anumite pacate ?
Tu nu scoti din context versete?Dar hai sa citim paragraful intreg ,sa-mi arati in orice traducere a Scripturii unde spune sa te duci la preot. In vechime se aduceau jertfe ca sa le implineasca preotul.Dupa ce a venit Hristos ,s-a cam schimbat treaba cu preotul.A ca vrei tu si biserica sa intelegi asa ,nu te opreste nimeni .
A, stai ca deraiem de la invataturile bisericii si a traditiei si depasim granita,numai putem gindi singuri ca devenim eretici.Ne expulzeaza direct in iad.
Dar ce e iadul? Un loc? Sau moartea a doua?
Iar despre apostoli vrei sa spui ca ei au efectuat ritualul preotilor de azi . Cred ca trebuie sa mai citim prin istorie cum au stat lucrurile prin primele secole.
Spre ex. Iacov care a fost primul episcop al Ierusalimului.Si apoi Petru . Si continuam.
Apoi treaba cu piatra .Cine e piatra ?Petru sau Hristos?Cine e cel neprihanit pe care se poate contrui Biserica? Petru sau Hristos? Sau e prea subtil? Sau gindim prea mult?
-Ce intelegi tu prin succesiune apostolica .Faptul ca unii au primit dreptul de urmasi ?Atunci ce rost mai are Mintuitorul daca nu a venit pt orice pacatos? Hai sa nu fim egoisti.
Iarta-ma daca citeodata sar peste superioritatea unui ortodox.Am crescut in ortodoxie frate.Am ramas cu unele defecte.
Ia spune-mi .Preotii nostri e perfecti? Sint atit de neprihaniti incit ii pot tine locul Domnului IIsus?
De ce crezi tu ca istoria arata asa ?
Oare imparatii nu sau folosit de biserica sa tina in friu poporul.Si cum poti tine in friu mai bine decit in biserica. Ce biserica crezi ca e de acord sa te abati de la statutul ei? Dar Hristos e de acord sa te abati de la caracterul Lui?Ce alegi?
Pe Hristos sau biserica asta larga?
Si apoi din ce vad eu trairea asta crestina de peste tot ,cum poti numi o anumita biserica ,Biserica lui Hritos ?
Sint de acord ,ca doctrina ,care ai ales s-o urmezi iti spune ca asta e Biserica. Dar daca tu esti sectantul? Ia mutate putin in partea cealalta a baricadei ,sa vezi cum e .
Sa te vad atunci luptind sa-l cauti pe Hristos,daca nu cumva o sa cauti un preot din obisnuinta .Eu am avut curajul sa trec de baricada .Daca n-as fi trecut ,n-as fi inteles atit de multe din ce inseamna crestinism. Nu tin sa apar bisericile protestante,pentru ca pacatul este individual ,nu al unei biserici intregi.
Poate reusesti sa privesti mai obiectiv acum.
in momentul in care l-ai pierdut pe Hristos din privire ,ramii la indemina unei doctrine dintr-o biserica ,care vrei tu.
Ai zis bine :
Ioan 14.6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevãrul si Viata. Nimeni nu vine la Tatãl Meu decât prin Mine.
Restul ,sint experiente individuale.
In ce priveste preotul ,tu de ex esti un preot pt tine si pt familia ta. Iar jertfa ta zilnica este ascultarea de Dumnezeu.Asta e sensul simbolic al preotului de la Templu .Citeste-l mai atent pe Pavel.Si-ai sa gasesti acest lucru.
Eu ii inteleg pe Sfintii Parinti ca au vrut sa aiba o Biserica curata si ascultatoare .
Dar oamenii sint toti pacatosi. De asta e greau sa asculti de un om normal.De aceea hristos e Marele Preot. Pentru ca El a fost singurul Om neprihanit.
Ce-o fi asa greu de inteles.
Nu-ti mai fie frica sa citesti singur biblia .Va sperie niste oameni cu functii?Functiile n-o sa mai fie in cer. O sa ramii cu preotia ta,care trebuie sa o desavirsesti pe drumul sfintirii.
Si am o rugaminte . Nu ai fost intr-o biserica protestanta .Eu am fost ca sa vad erazia.Nu sint perfecti .Sint ca si noi ortodoxii.Nu mai vorbiti daca nu stiti ce traiesc enoriasii lor . Nu toti inteleg doctrina care se invata acolo.
Dar un lucru e cert .Stiu mai multe versete din Scriptura decit majoritatea ortodoxilor. Asta cu traducerea nu stiu carui verset mai modern sau mai corect , e frectie cu Diana a grecilor. Daca chiar vrei sa studiezei ,ia Septuaginta,ia textul masoretic evreu ,ia King james ,ia pe a germanilor si te lamuresti asupra sensului.
Traducerea sinodala de ex. e in multe locuri "foarte" subiectiva .Dar o citim si pe asta. Erau mai bune cele dinainte de razboi. Gata pt azi.
Sa ai pace in Domnul.