View Single Post
Vechi 18.06.2008, 13:41:04
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
din ce ai spus vsovi sa inteleg ca se poate sa tin sarbatorile tot pe vechi si in bor ? caci asa reiese din ce ai spus ... oricum asta nu ar fi nici o problema , caci daca as face asa nu cred ca as incalca nici un canon , caci as tine la fel ca si athosul , ierusalimul , rusia ... eu asa as face ... insa nu pot sa zic nimic sigur pana ce nu voi vorbi cu fostul meu duhovnic din bor , duminica cand ma voi duce din nou la slujba in bor ...
eu ziceam sa tzii raduiala dupa calendarul binecuvantat de BOR daca mergi la BOR ca asha mi se pare normal ca doar liturghiile se fac dupa calendarul Bisericesc shi asha se tzin shi sarbatorile shi posturile, dar ziceam sa cautzi daca sunt prea scurte posturile sau prea ushoare nevointzele sau altele sa te uitzi in Ceasloave shi sa vezi cum erau randuite sa te iei dupa acelea daca vrei sa depasheshti fariseii shi carturarii in credintza.... nu ma refer la calendar caci durerea pe care o zice Hristos este ateizarea calendarelor shi micshorarea shi simplificarea nevointzelor deci lepadarea cailor de mantuire, shi sfintzire... dar nu shtiu ce sa zic de schimbarea datelor unor sfintzi sau sarbatori... cred ca e bine dupa ambele calendare, dar daca revi in BOR atunci asha ar fi normal sa le shi tzii....

dar iata CLD:
"... Fiecare sfânt ocroteste si are grijă de sufletul care-i poartă numele. Cereti ajutorul sfântului, dar fiti crestini, nu ca lumea care foloseste înjurătura si fapta rea. Fiecare sfânt plânge de sufletul care-i poartă numele dacă vede rele la crestin. Sfântul Vasile are multe suflete care-i poartă numele, si putini are care-l cinstesc după vointa cerului. Multi zic că îi fac cinste sfântului Vasile, si îl bucură pe satana cu ce fac în ziua sfântului. Dacă vrei să faci o vointă a sfântului, fă o masă si cheamă săracii. Azi e plin pământul de cei care poartă nume de sfinti, dar în ziua sfântului îl cinstesc pe satana. O faptă plăcută sfântului este să dai ceva la cine n-are, din putinul pe care-l ai. Să dai o sfântă Liturghie, să te rogi Domnului, că sfânta Liturghie scapă sufletele de la pieire."

:dozingoff::):rolleyes:
Reply With Quote