View Single Post
Vechi 17.06.2008, 14:13:42
emanuel2007
Guest

Implicit

vsovi , intre sfinti nu exista contrazice nici in lucruri mai mici , in dogme mai putin importante , dar ca sfintii sa se contrazica in ceea ce priveste taina botezului , adica ca unii sa zica ca cutare botez nu este valid si altii sa zica ca este valid , asta , ti-o spun cu absoluta siguranta , cu siguranta de 100 % , ca nu se poate : exista o credinta , Un Domn si un botez ... asta am primt , asta marturisim ... deci pentru mine cel care se ia la contrazicere cu sfintii parinti si indrazneste sa spuna ca botezul prin stropire , pe care sfintii l-au considerat erezie si invalid , sa spuna adica ca este botez adevarat , eu pe unul ca acesta nu am nici cea mai mica indoiala ca este inselat ... nici macar ortodox nu il mai pot numi ci eretic si anatema , dapoi sa il mai numesc sfant ... este tot una ca si cum ai numi sfant pe ereticul arie sau pe papa , eu nu pot sa fac aceasta ... intre sfintii parinti nu a existat absolut niciodata contrare in ceea ce priveste dogmele sau mai ales tainele ... este absurd ...
deci daca sfintii cei mai vechi au spus ca botezul cu stropire este nebotez , atunci oricune vine si spune ca este botez eu il dau anatemei impreuna cu sfintii si nu il voi considera sfant in veac pe unul ca acesta ...

deci vsovi noi aparam nu litera ci sfintele canoane care sunt DOGME DUMNEZEIESTI si ne ferim sa nu cadem sub anatemele sfintilor parinti , si asta nu are nici o legatura cu spalarea sau nu pe maini ... apropo , eu nici nu ma spal aproape niciodata pe maini inainte de a manca ... este pacat ? ?!! eu nu cred ...
deci Viata nu este libertatea de a calca sfintele canoane si democratia de azi si libertatea de a pacatui , ci Viata este implinirea poruncilor dumnezeiesti , intre care se afla si respectarea sfintelor canoane ...
Reply With Quote