Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
nu stiu in rpoblema mirungerii ce sa raspund dar am sa ma informez, insa acuma nu prea am timp ca maine am examen si am o gramada de invatat ...
iar despre botez este adevarat ca nu se face decat in cazul in care botezul initial , cel din bor a fost invalid adica prin stropire ...
eu am stat 5 ani in ardeal si am vazut cu ochii mei ca acolo se face la greu de catre preotii de mir botezul catolic prin stropire ... de fapt lumea nici nu stia de botezul ortodox , ca trebuie facut prin afundare si nu prin stropire ... si sa stiti ca inaltul bortolomeu stie foarte bine de botezurile eretice care se fac in ardeal si nu ia nici o masura ... ceea ce inseamna ca si este un eretic ... va dati seama , daca si el care de multe ori se pune cu ecumenistii , lasa sa se faca botezuri eretice in mitropolia lui , apoi atuncea si el este un eretic , nu cum pare el ca e impotriva ecumenismului ...
ei tocmai acest botez se repeta de catre bosvr ...
|
v-am zis ca suntetzi schismatici si itzi permitzi sa il faci pe ierarhul Bartolomeu in fel shi chip... atunci hai sa-l apar deshi nu-i nevoie ca il ocroteshte Hristos...
poi dumneta spui ca nu oricaruia ii face un nou botez cei din BOSVR? lucru ce ar insemna ca incalca uniunea BOR cu Hristos? ci numai celor ce nu au facut botezul ca la carte? poi asta inseamna ca semanatzi schisma shi in BOR din moment ce ar exista botezuri valide shi botezuri invalide ca au fost doar prin stropire... poi daca de exemplu ar fi la maturitate ar trebui sa mearga cu ei la apa shi sa ii scufunde complet? daca ar fi apa prea mica cum ar face i-ar pune pe burta sau daca ar fi pre mare i-ar inneca pe unii sau ce ar trebui sa faca sa ii puna sa vina cu vana? Nu domnule, v-am zis ca semanatzi schisma shi in BOR shi facetzi canoniada... asha cum nu e bine sa scotzi paiul cand ai barna in ochi tot asha Botezul se face prin afundare, dar e afundare in numele Tatalui shi Fiului shi Sfantului Duh, shi nu o afundare completa sau incompleta ci o afundare.... iar dupa cat imi amintesc ca peundeva s-a deschis cerul shi l-a udat complet afundarea pe cineva ce a dorit sa se boteze shi a crezut ca Hristos il va mantui... deci acolo ce tip de botez a fost?
asha cum facetzi cu calendarul facetzi shi cu botezul semanand schisma shi canoniada... scotzand paie dar avand barna in forma de telescop in proprii ochi... shi iata ca ishi lasa amprenta pe voi... ca vad ca asha vorbitzi de parca atzi shtii voi ca sunt eretici aiai shi aia ca nu respecta canoanele aia shi aia, cum de shtitzi atatea fara sa va informatzi shi fara sa datzi argumente concrete... asta mi-e teama ca este zelul autoindreptatzirii ce creshte ca o buruiana in ochii unoara... deci cu parere de rau dar nu va luatzi de noi daca singuri v-atzi scos din comuniune ca sa fim shi noi scismatici, ci mai degraba revenitzi voi la dreapta credintza... pe calea cea dreapta ce trece pe la Hristos... ???:(:( iarta-ma daca am fost prea dur.... :(:(