exact informatiile pe care le-a prezentat ssb mai sus le-am auzit si eu , ca cica cei din athos ar spune despre bosvr ca au adoptat si ei erezia inochentismului ... intr-adevar inochentismul este o erewzie distincta de bosvr , caci apartine unei alte biserici si anume aceea a par inochentie care cica a facut multe minuni si invata ca el era duhul sfant ... inochentistii au si acatiste inchinate par inovhentie in care il denumesc duhul sfant pe el ... ca adica unii credinciosi batrani de la tara de pe undeva , oameni foarte sinpli , si care ar putea sa faca parte din bosvr , sa creada in erezia inochentismului asta poate sa fie adevarat ... si poate ca fiind atata de simpli sa nu stie ca e erezie si sa o marturiseasca la preot , si apoi sa se duca si la impartasanie ... treaba lor ... eu nu am treaba cu ei ... insa eu ma intrebam daca bosvr accepta in mod oficial erezia inochentismului ... eu am intrebat la saltioara dar nu mia-u raspuns , insa mi se pare totusi ca este imposibil ca oameni inavatati ca cei din sinodul bosvr , si care au ajuns chiar sa inteleaga chiar si problema calendarului , sa creada in asa o erezie de prosteasca si de evidenta ca inochentismul ... eu insa auzisem altceva : ca ei ar ridica-o pe maica domnului la rang de duh sfant de gen feminin , si nu pe par inochentie ... nu stiu cum s-ar numi aceasta erezie cu maica domnului dar se aseamana cu inochentismul .., insa eu nu as crede ca cei din bosvr ar accepta nici o asfel de erezie cu maica domnului ... cred ca este o prostie totusi sa crezi asa ceva , ca bosvr ar putea accepta o erezie din aceasta ... eu stiu ca ei sunt oameni foarte ravnitori si asta poate duce uneori ( nu neaparat ) la exagerari dogmatice = erezii , insa nu cred ca bosvr ar fi vinovata de erezia asta cu maica domnului ... nu stiu , pana la urma cred ca sunt zvonuri ... aceste zvonuri poate ca s-au iscat din cauza ca s-ar fi aflat ca sunt niste batrani pe undeva din bosvr si care ar crede in simplitatea lor in erezia inochentismului , si apoi cu un pic de inflorire s-0a ajuns la a spune ca cei din bosvr ar ridic-a pe maica domnului la rang de duh sfant ... nu stiu de unde provin astfel de informatii , dar cica unii , nu stiu care , de prin sfantul munte ar afirma asa ceva despre bosvr ... eu nu stiu , dar nu cred ca bosvr ar fi vinovata de erezia aceasta ... eu am sa mai intreb inca odata pe siteul mitropoliei slatioara daca bosvr o ridica pe maica domnului la rang de duh sfant sau daca crede in erezia inochentismului , si as ruga si pe altii sa mai intrebe aceeasi intrebare pe adresa siteului mitropoliei slatioara ca poate asa o sa se indure de noi si o sa ne dea informatia de care avem nevoie ...
am sa pun mai jos adresa mitropoliei slatioara , unde se poate adresa aceste intrebari la conducerea bosvr :
|