Copilul asteapta dragostea parintilor lui, in primul rand. Nu vrea ca tu sa-l bagi in seama, ci mama lui. Asa ca am o banuiala ca nu poti face foarte multe.
Imi aduce aminte de acei copii uitati singuri in orfelinate, oare a fost infiat de cuplul actual? Sau poate neglijat.
Daca mama e asa ingrijorata, ar putea incerca sa mearga impreuna cu el la cineva care face psihoterapie. Miscari repetate, lipsa de atentie fata de cei din jur- ar putea sa insemne autism, dar nu suntem eu, sau tu in masura sa spunem asta.
http://www.autism.ro/diagnostice.html
Diagnosticul e pus de psihopediatru. Poti doar sa sugerezi ca prin consult ar putea exclude aceasta boala. Poate chiar sa nu fie asta problema, ci neglijarea lui in copilarie.
Nu poti decat sa ai rabdare cu el, sa vorbesti cu el, sa vezi ce gandeste in acele momente cand face ceva aiurea(poate primi sfaturi sau exemple contrarii de acasa), sa-i explici mai multe despre ceilalti copii, sa-i spui ca sunt ca si el, si sa il incerci cu diverse activitati, poate ii place ceva in mod special, ceva ce, daca face, nu mai e agresiv si uita sa se dea in spectacol.
Incearca sa-l compatimesti si sa nu renunti sa il ajuti, cumva.