Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
A CINSTIT HRISTOS PRIN FAPTELE SI VORBELE LUI ZIUA DE SAMBATA MAI MULT DECT CELELETE ZILE ALE SAPTAMANII?
Răspunsul e clar. NU. Si era sa fie ucis de catre partizanii Legii Vechi, fariseii, pentru acest motiv. (Mt.12:1,5,8,10,11,12,20; Mar. 1:21,2:23,24,27, 3:2,4; Luca.13:10,14,15) - A propovaduit, a calatorit si a invatat poporul in ziua de sambata. La fel si ucenicii lui. Marcu 2:27: le-a spus lor :SAMBATA A FOST LASATA PENTRU OM, IAR NU OMUL PENTRU SAMBATA. Cum sa îi îndemne pe ucenicii lui sa tina Sambata daca El nu a tinut-o?
|
Bineinteles ca cinstit in mod deosebit ziua sambetei. "dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16). Se spune "dupa obiceiul Sau" nu dupa obiceiul evreilor.
Am citit toate versete pe care le-ati postat. Se vede limpede ca Domnul Iisus Hristos calca sabatul, in viziunea ingusta a fariseilor. A avut multe discutii despre sabat cu fariseii pentru ca acestia au legat sabatul cu zeci de reguli inventate si l-au facut o zi de povara nu de binecuvantari. Domnul Iisus Hristos a dat importanta acestei zile "sfintite si binecuvantate de Dumnezeu" si a vrut sa arate cum poate sa fie "sabatul pentru om nu omul pentru sabat".
Personal, am inteles (nu stiu daca in totalitate) cum a dorit Domnul Iisus Hristos sa tinem ziua sambetei. De aceea, pentru mine si sotia mea, aceasta zi este o bucurie. Este ziua in care ne rupem de vartejul acestei lumi si ne odihnim cu Domnul. Sau lucram cu Domnul.