View Single Post
Vechi 29.05.2008, 14:08:36
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

[quote=mariann]
Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de mariann
Sunt anumite lucruri pe care le-am descoperit singur din Sfanta Scriptura. Eu merg pe pricipiul ca Biblia se explica cu Biblia. Cand vreau sa inteleg corect un verset, caut toate celelalte versete care se refera la acelasi subiect. Avand toate versetele in fata ochilor ai si ceea spune Cuvantul lui Dumnezeu.

"Invatatorii mei" sunt persoane foarte bine pregatite care ma ajuta sa ajung mai repede la gasirea unui adevar. Imi ofera repere pentru studiu si astfel avansez mai repede.

mariann: vad ca te contrazici. Deci nu te bazezi doar pe lectura bibliei, si interpretarea bibliei prin biblie, ci citesti inca multe alte carti scrise de diverse persoane. Numai Sfanta Traditie nu iti prezinta prea mari garantii. Pacat!
Eram convinsa ca asa stau lucrurile: in concluzie nu-i voi mai crede pe cei, care sfirma ca talcuiesc biblia tot cu biblia. Ma intreb cum de pot afirma asa ceva, devreme ce apeleaza la o biblioteca intreaga de interpretari. oare toti autorii de interpretatri biblice au interpretat cu ajutorul Duhului Sfant, precum Sfintii Parinti?
Anca, m-ai inteles gresit. Daca am spus ca merg pe principiul ca Biblia se explica cu Biblia, inseamna ca nu mai am voie sa citesc si alte carti? Insa, orice as citi nu scapa neverificat cu Sfanta Scriptura. Folosesc o gama destul de larga de documentare: predici, scrieri, materiale audio sau audio-video. Dar totul se raporteaza la Sfanta Scriptura. Am citit carti care mi-au supus atentie un anumit subiect. Am o minte limitata si uneori am nevoie de impulsuri pentru a descoperi ceva.

Sfanta Traditie imi prezinta garantii. Eu numesc Sfanta Traditie toate invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura. Nu pot include aici multimea de invataturi pagane imbracate in haine crestine.
Completare: sunt si destule invataturi biblice pe care le-am descoperit doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Am petrcut ore intregi cu o Biblie cu trimiteri, un pix si un carnetel sau cateva coli de hartie. Mai nou ma folosesc si de Biblia pe computer.