Măi, văd că tu chiar ne crezi ignoranti .
Ellen White, ca orice propovaduitor american care se respecta a fost puternic implicată in viata publica si sociala. In timpul Razboiuluzi Civil din SUA (1861-1865), dincolo de numeroasele fantasmagorii si halucinatii pe care le avea si le oferea ca "viziuni profetice" adeptilor ei , ea a facut si numeroase predictii concrete care nu s-au adeverit.
In scrierea ei numita Testimonies (Mărturii) nota:
"Această natiune va i umilită în praf...Cand Anglia va declara război, toate natiunile vor avea un interes personal si va fi un război general " (Mărturii, Vol. I p. 259).
Nu s-a intamplat acest lucru. Anglia nu a intervenit niciodata in acel razboi.
Pentru un timp politicienii s-au temut că asa va fi si toti se temeau de asta; dar nu s-a adeverit. Iată iar o profetie care era în întregime un esec.
Iată altă minciună făcută de această dată impotriva lui Abraham Lincoln :
"Cat de putin am castigat! Mii de oameni au fost convinsi să se înroleze cu speranta că acest război va aboli sclavia; dar acum că s-au prins, îsi dau seama că au fost înselati; că scopul războiului nu este abolirea sclaviei ci s-o păstreze asa cum este. Dacă natiunea noastră ar fi rămas unită, ar fi avut putere; dar împărtită, trebuie să cadă." (p.254- 260).
Nu s-a întamplat asa ceva. Guvernul lui Abraham Lincoln i-a invins pe rebelii sudisti si a abolit sclavia negrilor.
White a interpretat Războiul Civil ca un semn al sfarsitului lumii Ea spune: "Scenele istoriei umane se închid repede." (p. 260). " Am văzut locuitorii pămantului în cea mai mare confuzie. Război, vărsare de sange, privatiuni, nevoi, foamete si boli se întindeau peste tot pămantul " (Mărturii, Vol. I., p. 268) Sub titlul "Rebeliunea" scrie: "Singura întrebare importantă care ar trebui să fie în mintile tuturor este, Sunt pregătit pentru ziua Domnului? Nu va mai dura mult." (p. 363). În timpul acelor zile întunecate ale Războiului Civil, doamna White îi avertiza pe cei căsătoriti să nu mai facă copii. Timpul era asa de scurt si in curand aveau să vină cele sapte ultime plăgi ale Apocalipsei incat copiii născuti atunci erau sortiti pieirii.
Cu ani inainte ea interpretase si Revolutia de la 1848 din Europa ca inceputul Sfarsitului "A început vremea necazului. Necazul nu se va sfarsi pană cand pămantul nu va fi curătat de cei răi."
Sa vedem acum si ce spune dumnezeiasca Scriptura in legatura cu profetii mincinosi:
"Daca proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvantul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu graieste Domnul Cuvantul acela, ci-l graieste proorocul din indrazneala lui; nu te teme de el"(Deut18.23) "Să nu dati crezare oricărui duh; ci să cercetati duhurile....căci în lume au iesit multi prooroci mincinosi" (1 Ioan 4:1) "Feriti-vă de proorocii mincinosi" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristosi si prooroci mincinosi" (Mat. 24:24).
2 Petru 2.1" intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura erezii pierzătoare si, tăgăduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor grabnica pieire"
Oricat ati incerca voi adventistii sa faceti pe obiectivii si sa spuneti ca Biblia e singura voastra autoritate la fel ca ceilalti sectanti neoprotesatanti, nu veti reusi asest lucru. Adventistii nu se pot disocia de actvitatea foandatoarei acestei secte: Ellen White (1827-1915), care va impus si sambata si lipsa carnii de porc in alimentatie si zeciuiala si spălatul picioarelor in adunari.
Cerinata de a tine sambăta a fost rezultatul compromisului dintre Ellen si viitorul ei sot, James Bates care facea parte din secta baptistilor sambetari. El a acceptat in 1844 dorinta ei de a impune anumite restrictii in alimentatie, cum e consumul cărnii de porc, iar ea a aceeptat sa le impuna adventistilor ei sambata ca zi de odihnă. Totul a fost "validat" apoi prin "viziunile" ei pe care le-a oferit membrilor sectei, in marea lor majoritate fermieri saraci si fara instruire, care o urmau orbeste.
Citat:
În prealabil postat de mariann
Porunca a patra - "ADUTI AMINTE DE ZIUA DE ODIHNA, CA S-O SFINTESTI.. ZIUA A SAPTEA ESTE ZIUA DE ODIHNA INCHINATA DOMNULUI, DUMNEZEULUI TAU... CACI IN SASE ZILE A FACUT DOMNUL CERURILE, PAMANTUL SI MAREA SI TOT CE ESTE IN ELE IAR IN ZIUA A SAPTEA S-A ODIHNIT: DE ACEEA A BINECUVANTAT DOMNUL ZIUA DE ODIHNA SI A SFINTIT-O"(Iesirea 20: 8-11). Porunca scrisa in piatra de insusi Dumnezeu. Aici vedem si motivatia pentru care trebuie sa sfintim ziua a saptea. Este o sarbatoare a creatiei lui Dumnezeu. Evreii, ca popor ales, aveau niste motivatii in plus (cum ar fi scoaterea din robia egipteana)…
"SAMBATA A FOST FACUTA PENTRU OM"(Marcu 2:27). Sunt cuvintele Domnului Iisus Hristos
|
Iarasi scoti din context versete biblice pe care vrei sa folosesti cum vrei, ca biletele din palaria unui scamator: Marcu 2:27 le-a spus lor :SAMBATA A FOST LASAT PENTRU OM, IAR NU OMUL PENTRU SAMBATA- acesta e versetul intreg. (Mt.12:1,5,8,10,11,12,20; Mar. 1:21,2:23,24,27, 3:2,4; Luca.13:10,14,15)
Hristos a predicat, a călătorit si a muncit sambăta . La fel si ucenicii lui. Biblia spune "Cel ce zice că rămane intru Hristos, trebuie să umble asa cum El a umblat" (1 Ioan 1.6) la fel si la 1Petru 2.21
Ar fi fost absurd ca Isus Insusi care a incalcat ziua de odihna a Sambetei sa le ceară crestinilor săi să o respecte. Matei 12.8 : "Hristos este Domn al sambetei".
16.33 In lume necaz veti avea. Dar indrăsniti. EU AM BIRUIT LUMEA!
Mi se pare mie sau eviti deliberat sa interpretezi versetele Ieremia 31.31 "Si voi face un nou legamant cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, nu dupa legamantul pe care l-am facut cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-I scot din tara Egiptului" si Matei 26.28 "beti, acesta este sangele meu, AL LEGII CELEI NOI care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" si Luca 22.19, Ioan 6.53?