Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Da, exact, domnule Marian, acum spune-ne si noua unde a gravat Domul pe piatra interdictia de a consuma carne de porc, practica zeciuelii si ritualul spălării picioarelor, pe care adventisti sambetisti le tin cu acelasi zel. Răspunsul e simplu domnule Marian si e si la indemana ta! Tineti aceste lucruri pentru ca asa a propovaduit Ellen White, folosindu-se de "viziunile" ei, si de citate trunchiate din Biblie.
|
Este nevoie de un seminar teologic sa raspund clar la toate intrebarile. Dar am sa incerc pe scurt. Noi respectam tot ceea ce nu a fost desfiintat, din vechiul testament, si a fost lasat de Domnul Iisus Hristos sa pazim.
1. Problema animalelor curate si necurate a fost dicutata, pe acest forum, la sectiunea "Din Vechiul Testament" - "Animale curate si necurate". Am participat si eu la discutie.
2. Practica zeciuelii. Existenta in Vechiul Testament dar si in Noul Testament. "Voi dati zeciuiala din marar, din izma si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si PE ACELEA SA NU LE LASATI NEFACUTE"(Matei 23:23). Concluzie: sunt lucruri mult mai importante in viata de credinta decat darea zecimii, dar nici aceasta nu trebuie lasata nefacuta. Darea zecimii este un mod de a recunoaste ca tot ce ai este de la Dumnezeu.
3. RITUALUL SPALARII PICIOARELOR. Exemplu si porunca de la Domnul Iisus Hristos. Sa spui ca acest obicei ar veni de la o femeie, este foarte urat. Arata necunoasterea Sfintei Scripturi si dorinta de a arunca, din nou, cu noroi in credinta biblica a unor oameni.
EVANGHELIA DUPA IOAN CAP. 13. SPALAREA PICIOARELOR. Cunoastem cum s-au petrcut evenimentele. Dar sa "auzim" si ce a spus Domnul Iisus Hristos cu ocazia spalarii picioarelor.
" Deci, daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat picioarele SI VOI SUNTETI DATORI SA VA SPALATI PICIOARELE UNII ALTORA".(Ioan 13:14).
"PENTRU CA EU V-AM DAT O PILDA, CA SI VOI SA FACETI CUM AM FACUT EU" (Ioan cap. 13:15)