Subiect: post negru
View Single Post
Vechi 03.11.2006, 12:47:04
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Pe acest ecran nu se poate vedea nici bucuria nici tristetea .
Poate esti f.tinara . Mai bine imi sugerai ce mai poate face un om neputincios
sa-si mantuiasca trupul ? . Am vazut ca efortul fizic e binecuvintat , dar nici de asta nu mai sint in stare .
Doamne ajuta !
Draga Maria55,
Te referi la neputinta fizica?
Dupa cate vad, cu sinceritate ai spus ca multe "gesturi" nu prea poti sa faci pentru mantuirea trupului. Vezi ce desarte sunt vorbele? Vezi cum singurica te dai de gol?
Uite, poate zici ca zic gresit dar, efortul este exclusiv spiritual si al mintii. Nu am la indemana una din cartile Parintelui Cleopa care, raspunzand unui calugar de ce, dupa atata ostenire si privatiuni ale trupului Dumnezeu nu le da nici un semn explica: gesturile de a te priva de ceva doar pentru "a da bine" in fata lui Dumnezeu daca nu sunt insotite de curatirea mintii si sufletului nu au nici o valoare. De aceea, multi calugari care respecta tot felul de canoane raman numai cu nevoirea trupeasca, spiritual nu se imbogatesc.
De ce ai vrea sa-ti mantuiesti trupul? Ti-ai mantuit sufletul si mintea si numai trupul a mai ramas?
Poti sa stai in genunchi toata viata de aici inainte, in post negru si privatiuni dar, numai mintea te poate ajuta spre mantuire.
De ce nu te rogi? Simplu, stai pe un scaunel, intr-o pozitie care-ti este confortabila si rostesti rugaciunea inimii. Restul vine de la Sine, nu trebuie sa-ti impui. Nu impui tu Duhului Sfant cand sa vina sau nu.
Crezi ca statul in genunchi si postul negru il induioseaza. Crezi ca nu vede ca-ti mai zac niste rautaciuni in minte. Unele din ele le-am citit si eu.
Hai sa recunoastem ca suntem toti in fond oameni iubitori care au acelasi Tata. Si sa incercam putin sa ne ingrijim de noi, si poate sa acceptam ca si celalalt poate sa ne spuna ceva folositor.
Sa-ti de Dumnezeu multa sanatate si daca Crezi, o vei avea cat de curand!
Reply With Quote