View Single Post
Vechi 23.05.2008, 20:11:11
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Mariann, "cei ce te invata pe tine" sunt invatatorii tai, oameni in carne si oase. Doar nu gasesti tu singur, fara ajutor interpretarea Sfintei Scripturi?!?
Spune-mi te rog, ca sa ma bucuri si pe mine, ce ai citit din Sfintii Parinti, si eventual cum ti s-a parut ceea ce ai citit.
Sunt anumite lucruri pe care le-am descoperit singur din Sfanta Scriptura. Eu merg pe pricipiul ca Biblia se explica cu Biblia. Cand vreau sa inteleg corect un verset, caut toate celelalte versete care se refera la acelasi subiect. Avand toate versetele in fata ochilor ai si ceea spune Cuvantul lui Dumnezeu.

"Invatatorii mei" sunt persoane foarte bine pregatite care ma ajuta sa ajung mai repede la gasirea unui adevar. Imi ofera repere pentru studiu si astfel avansez mai repede.

Referitor la citit: am o biblioteca intreaga de carti crestine foarte bune. Din scrierile Sfintilor Parinti am citit mai mult articole. Ultimul a fost "Talcuirea lui Ioan gura de Aur la Rugaciunea Domneasca". L-am citit, desi am pe dvd un seminar de cca trei ore, prezentat de un profesor de la Institutul Teologic Adventist, referitor numai la Rugaciunea Domneasca. Mi-a placut talcuirea. Era in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Dar am citit, din asa zisi "sfinti parinti", multe neadevaruri.

Anca, daca-ti griji referitoare la posibilitatile si dorinta noastra de documnetare, nu este cazul. Biserica din care fac parte este un adevarat institut teologic.