Din punctul meu de vedere cel mai verosimil argument al crestinului trebuie sa fie fapta din care sa se deduca citatul biblic,realizata astfel in virtutea acestui citat,caci pentru a scrie citate nu trebuie decat sa nu fii analfabet,deci sa stii sa scrii si sa citesti.Cat despre credinta cea adevarata si viabila este vorba de o intreaga filozofie,de cunoasterea de sine in functie de cunoasterea semenilor.
Eu nu cred ca mantuirea reprezinta un act pur individual si egoist,asa cum este exprimata aceasta de unele suflete credincioase,sau asa zise credincioase.Cred ca aceasta mantuire depinde in cea mai mare parte de atitudinea noastra fata de semenii nostri,si deci,citatele din Biblie pot capata o forma mult mai profunda,decat cea simplista asternuta pe monitor.
Iisus cand a venit pe pamant si a dat pilde si citatele care astazi sunt insumate in Biblie,a trait si s-a exemplificat intai prin fapta,dupa care a emis respectivele invataturi.Cand a primit-o pe prostituata sa-i spele picioarele cu lacrimile acesteia,cand a fost instigat sa-l omoare pe pacatos cu pietre,Acesta a reactionat cu intelepciune impotriva raului,si multe alte exemple pe care le-a dat inainte de toate prin fapta,apoi prin cuvant pentru ca acestea sa tainuiasca.
Am gasit ceva foarte interesant ieri;"Religios este acela care se oate lipsi de credinta,dar nu de Dumnezeu!"...FOARTE BINE SPUS!!!!!
|