si plecarea mea din manastire na fost deloc un pacat , pentru ca am plecat de fapt dintro bis schismatica , si asta invata si sfintii parinti ... in plus a fost si cu binecuvantarea staretului , care chiar daca facea chestiile necanonice pe care le facea ( fara sai para catusi de putin rau , ceea ce este pacat impotriva Duhului Sfant ) , totusi era un sinpatizant al BOSV , si le dadea dreptate in chestia ecumenismului si calendarului ... bineinteles , asta vorbeam numai intre noi , ca in mod oficial adopta si el politica oficiala ... deci cand iam spus de ce vreau sa plec , chiar daca avea absoluta nevoie de mine acolo ( caci cu mine sia ridicat si biserica si arhondaricul , si eu fiind singurul vietuitor din schitul acela inafara de el , mai avea nevoie in continuare ca samai faca niste constructii ) , totusi mia dat binecavantarea pentru ca stia ca am dreptate ... chiar asa a si spus : este de la Dumnezeu ce vrei sa faci si sati ajute Dumnezeu sa duci la bun sfarsit ceea ce tiai propus sa realizezi ... eu vreau sa imi fac o chilie pe undeva pe un munte si sa stau acolo ca si calugar , asta miam propus sa fac ... si am si binecavantarea , chiar si de la altii ( de exemplu de la parintele Proclu am mai luat binecuvantarea ca sa stau la liniste ) ...
si asta sa mai stii , ca daca un rasofor iese din manastire nu este pacat , ba chiar si daca se casatoreste nu este pacat , ci se considera ca a doua casatorie , si este perfect canonica ... dar bineinteles ca nu este cazul meu ... pe mine mau inteles si parinitii si colegii de la scoala ca nu vreau sa ma casatoresc si nu este nici o problema pentru asta ... si am sa realizez ceea ce miam propus sa fac cu ajutorul lui Dumnezeu ...
|