View Single Post
Vechi 20.05.2008, 12:05:25
emanuel2007
Guest

Implicit

pai sa stii ca nu asta a spus par rafail si par sofronie ... ca daca ai fi ascultat serile filocalice ai fi vazut care era intelesul a ceea ce a zis el ... hai sati spun eu care a fost discutia si sa vezi tu insuti care era sensul cuvintelor lui ( lor ) ...
cativa credinciosi lau intrebat pe par rafail daca de acuma inainte mai este posibila pustnicia , intrebare la care el a raspuns : nu mai este poasibila pustnicia deoarece sau inmultit asa de mult pacatele incat nu mai suporta lumea asceza ... apoi a mai spus ca par sofronie spunea inca de pe vremea lui , ca , daca va mai veni si al treilea razboi mondial nu va mai fi posibila nu numai pustnicia ci chiar si canoanele si dogmele ... ori din aceste cuvinte se vede clar ca in BOR nu mai este posibila pustnicia dupa invatatura par sofronie si a lui rafail ... deci dupa al treilea raz mondial , daca ar fi sa ne luam dupa par sofronie , nar trebui sa mai fie dogme perfect ortodoxe nicaieri pe pamant ... EXACT ACESETA SUNT SI CUVINTELE PAR RAFAIL CITANDUL PE PAR SOFRONIE : NICAIERI PE PAMANT NU VOR MAI PUTEA FI DOGME ORTODOXE ... deci iata ce dovada clara despre erezia bor ... ascultati in serile filocalice si veti vedea ca nammintit cu absolut nimic :; exact asa se exprima : nicaieri pe pamant ... iar intrebarea era daca mai este posibila pustnicia oriunde pe pamant in bor , deci si raspunsul se referea tot la conceptia ereetica cum ca DE ACUMA NU MAI ESTE POSIBILA PUSTNICIA BA CHIAR ACUSA NU VOR MAI FI POSIBILE NICI DOGMELE ORIUNDE PE PAMANT ...
ori asta esteerezie clara ...
de aceea eu nam facut nici un rau ca am parasit o manastire eretica unde canoanele , Dumnezeu mie martor , nu mai insemnau nimic ...
si de ce atunci par rafael a tras in final concluzia , citez : daca pana acuma mantuirea a fost posibila in ortodoxie pe calea canoanelor si a traditiei , de acuma inainte ea va fi paradoxala , adica se va face in mod paradoxal , fara sa mai respecti nimic ... ca dupa al treilea raz mondial nu va mai fi posibila mantuirea asa cum au invatato sfontii parinti de pana la noi , de acuma se va face in mod paradoxal ...