View Single Post
Vechi 02.11.2005, 08:29:30
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Imi doresc sa fiu prilej de impacare intre ortodocsi si catolici, dar mai bine sa nu fiu deloc decat sa fiu prilej de dezbinare intre ortodocsi!
Alexandru, te rog sa accepti ca AlexandruP este mai aproape de tine, crestineste vorbind, pentru ca aveti o formare comuna (in Biserica Ortodoxa)... Daca el insista pe "ceea ce dezbina" in relatia dintre ortodocsi si catolici este pentru ca asa a fost invatat, de aceea nu este o solutie buna sa il trimitem acolo unde a invatat sa se poarte asa.

Cateva cuvinte despre mine: ma numesc Maria, dupa nasa de botez, si m-am nascut de Buna Vestire (de aceea adresa mea de mail este mariab2503@yahoo.com si nu cu referire la vreun an apocaliptic 2503, cum se intreba cineva).
In traditia catolica, sarbatoarea Bunei Vestiri este sarbatoare, dar nu solemnitate, adica nu o sarbatoare mare, asa cum este in Biserica Ortodoxa (dar ziua este comuna).

Foarte frumoasa ideea sa incep cu o rugacoiune la Sfanta Fecioara Maria.
Iata "Ave Maria", asa cum este ea spusa in Bucuresti (stiu ca prin Ardeal este formulata un pic altfel):

Bucura-te, Marie, cea plina de har, Domnul este cu tine.
Binecuvantata esti tu intre femei
si binecuvantat este rodul trupului tau, Isus.
Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu,
roaga-te pentru noi, pacatosii,
acum si in ceasul mortii noastre.
Amin.

rugaciunea este alcatuita incapand de la cuvintele cu care o intampina Elisabeta pe verisoara ei Maria, cand aceasta merge sa o viziteze

iata si varianta in latineste:
Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum.
Benedicta tu in mulieribus
et benedictum fructus ventris tui, Iesus.
Santa Maria, mater Dei,
ora pro nobis, peccatoribus,
nunc et in ora mortis nostrae.
Amen.

Reply With Quote