Nu e "fie cum zici tu,negropote",suna ca-n bataie de joc,eu spun ca e foarte bine cum zice Negropote,chiar intelept,si n-ar fi rau sa luam in consideratie.Este foarte usor a se intelege eronat aceasta tendinta de "casatorie alba",care dupa cum spunea Parintele Petru,nu-si are rostul si nici temei viabil in societatea noastra.Aceasta traire in curatie este o decizie foarte delicata si se face sub cunostinta duhovnicului,acestea cunoscand in prealabil viata sotilor pe o perioada mai lunga,pentru ca aceasta decizie se i-a categoric din initiativa ambilor soti,cu o motivatie strict religioasa,ca si o virtute,si nu in ultimul rand,ea sa se manifeste si pe plan launtric si mental,astfel este total inutila.Acest caracter de virtute o da insasi infranarea din lupta cu patimile,deci nu putem vorbi despre viata in curatie intre soti daca unul dintre acestoa este pur si simplu impotent,sau frigida in cazul femeii,daca nu exista dorinta,si deci lupta cu aceasta,atunci nu poate fi vorba de convietuire in curatie ca si virtute.Cat despre,ceea ce sustin unii ca spunea parintele Boca,precum ca oamenii trebuie sa se impreuneze numai in scop de procreere,asta a fost parerea dansului,ca om,asta nu inseamna ca si biserica impune acest lucru,si nici nu exista aceasta teorie in biserica.Deduc faptul ca unii divinizeaza mai mult anumiti preoti si relatarile acestora,decat biserica insasi.Si chiar daca unii ar dori sa recurga la astfel de metode,rare de altfel,nu cred ca este nevoie sa se traga clopotul in acest sens,pentru a se cunoaste de catre popor,realitatea proprie si intima.Si sincer,"mirelat", poveste ta mi se pare ca suna mai degraba a resemnare,venita de la sine,odata cu timpul,pentru ca o astfel de viata nu te trezesti pur si simplu ca o adopti,ea trebuie analizata,trebuie pusa in fata anumitor factori decisivi si din partea ambilor soti,aceasta viata presupune o traire deosebita,smerita si cu o traire crestina intensa,cu un scop bine definit spre mantuire.Nu-mi place ca te-ai razvratit rastalmacindu-i cuvintele parintelui Petru care este cu adevarat in masura sa se exprime in acest sens,ca si duhovnic,si ai luat in deradere cele spuse de Negroponte,care sunt spuse atat de explicit si convingator,deci acestea fiind spuse(din stricta proprie parere),mai gandeste-te daca te incadrezi in categoria celor care duc o "casatorie alba" cu principiile pe care aceasta le presupune.
|