Citat:
|
În prealabil postat de silverstar
DMB
Nu m-ai suparat de loc, pacat ca te-ai alaturat unui cor al calomniei. Eu am crezut ca explicand unele lucruri care mi se intampla dincolo de mine, de vointa mea, de vrerea mea, lumea o sa inteleaga si o sa se opreasca in a-si mai da cu parerea, dar vad ca discutiile au luat o si mai mare amploare, personajele inversunate nerealizand ca se acopar de ridicol.
|
pentru dmb
Si eu sunt de parere ca nu ai suparat pe nimeni. Spui si tu ce crezi ca si noi ceilalti dar, asa cum eu nu mi-am permis sa adresez cuiva afirmatii de genul "teoriile tale nu au ce cauta aici" afirmatii care mi se pare ca si cum as fi eretica pentru ca imi permit sa gandesc. Eu nu afirm ca sunt crestina ortodoxa asa cum fac ceilalti "judecatori", incerc sa simt crestin ortodox si sa preiau tot ce-i mai bun din invatatura crestina. Ceea ce tu faci suna de genul: daca nu esti cu noi esti impotriva noastra. Ori, nu acesta este mesajul credintei in iubirea cea pura. Si tu ca si ceilalti spuneti ca daca eu vad Lumina, inseamna ca este lucru necurat. De ce ? Pentru ca tu nu o vezi? Asa cel putin mi-a zis un preot: ca nu ma crede pentru ca el nu a avut experiente similare in timpul rugaciunii si a incercat sa-mi demonteze tot ce am trait, prin prisma implicarii ghici cui... a diavolului.
Am citit foarte mult despre rugaciune si am analizat atent tot ce am trait, am impartasit experienta cu preoti calugari mai tineri si mai putin habotnici, mai deschisi, care avusesera trairi similare.
Voi chiar nu va puteti bucura pentru nimeni din jurul vostru?
NU puteti vedea decat demoni peste tot?
Imi pare rau pentru aceste pareri omenesti. As fi vrut sa impartasim cu totii aceeasi cautare a iubirii curate si cand colo, toata lumea nu face decat sa critice, sa acuze, sa judece, fara absolut nici un temei.
Este un cerc vicios in care ne invartim, de fapt nimeni nu doreste aici cred raul cuiva, numai ca exista intelegeri gresite ale mesajelor biblice. Si cum Biblia nu a fost transmisa direct din Rai pe fax, imi permit sa spun ca au mai existat cateva "ajustari" pur omenesti ale textului, urmate de anumite inadvertente ale traducatorilor, precum si de o anumita politica de care Biserica, indiferent cum s-o numi ea Catolica sau Ortodoxa nu este straina.
Daca totul ar fi asa de pur si curat in sanul Biserii, nu ar mai exista atatea curente, interpretari, lupte pentru functiile de conducere, etc.