Subiect: exist
View Single Post
Vechi 16.05.2008, 14:54:05
pacifistul pacifistul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.05.2008
Implicit

tu pui o problema existentialista aici. de ce exist? ce rost are? iar eu am sa-ti raspund: are rost. si inca unul f mare. ideea este ca omul orice ar face cauta fericirea. orice ar face. cauta sa se simta bine, sa fie fericit. asta cauta si crestinul, si budistul, si ateul. fericirea este punctul in jurul caruia ne invartim cu totii. daca vrei sa te simti bine eu iti voi da un sfat: in primul rand nu-ti mai pune asemenea intrebari: de ce exist? niciodata nu vei gasi raspunsul. prin aceste intrebari oamenii incearca sa faca ce a incercat si Lucifer sa faca: sa Il inteleaga pe Dumnezeu, sa fie ca Dumnezeu. si asta e imposibil, pt ca El e Creatotul. gandeste-te ca un computer incearca in inteligenta aceea artificiala pe care omul i-a dat-o sa inteleaga de ce exista si cine l-a creat si de ce. banuiesc ca asta te-ar deranja si l-ai distruge din prima. Dumnezeu nu este violent cu noi, desi poate ca o meritam cu varf si indesat. sa revenim. cauta sa vezi lucruile marunte si ,lipsite de importanta. nu-ti mai face idealuri. idealurile or sa te distruga, or sa te omoare incetul cu incetul, or sa te sece de viata. Iisus a spus: nu va ganditi la ziua de maine, fiecare zi are rautatea ei. nu trebuie sa-ti pese de ce se va intampla. nu trebuie sa-ti pese de nimic. trebuie doar sa traiesti si sa te bucuri de faptul ca esti liber si poti sa iubesti. pana cand nu vei putea intelege toate ce ti-am insiruit eu aici nu vei putea sa zambesti. mult noroc!
Reply With Quote