Citat:
|
În prealabil postat de cozia
....si impartasirea deasa dupa Spovedanie. Dupa ce speli si freci cu plasa de sirma interiorul "vasului" ii pui capac si il sigilezi cu Impartasirea, ca sa nu mai intre mizeria.
...si cum imi spunea un moldovean cind m-a luat cu caruta odata printr-un sat in N Moldovei.... Trebuie sa speli vasele imediat dupa ce le-ai murdarit , ca daca le lasi sa stea MUNCESTI LA ELE DE DOUA ORI MAI MULT!
Eu nu inteleg de ce nu se impartaseste lumea( tinerii si adultii) mai des? Cel putin jumatate din cei care merg regulat la Biserica ar trebui sa se impartaseasca in fiecare Duminica,indiferent de pacatele mici...pe acelea le mai putem plinge si cai si-n fata icoanei, sau unde ne aflam, unde am pacatuit( pe sosea, de ex, injurind) IMEDIAT, fara sa mai asteptam sa ne Spovedim, asa spunea Sf. Ignatie Briancianinov
|
Pt ca nu-i impartasesc, din pacate, unii preoti mai devreme de 40 zile. Stii ca sunt doua "curente": unii pt impartasania deasa, altii pt cea rara. Parca de la rusi a venit asta (imparatsania rara), ei au preluat-o de la catolici, acestia si-au revenit intre timp, iar noi ...