Deci este clar, e mare ingrijorare. Stiu si eu monahi care deja se gandesc sa "evadeze" din cele ce se pregatesc. Cine se va mai ruga pentru noi pacatosii, ereticii ? Acum trimit la 10 manastiri scrisori de ajutor si primesc tot atatea iconite si raspunsuri indiferent de cati bani am trimis sau nu. Astazi inca putem primi acest ajutor demulte ori tainic. Si imediat vin usurarile, imediat "se simte" rugaciunea lor. Ce va mai fi de capul neamului nostru fara dansii? de cate cataclisme asiatice am fost pana acum feriti de rugaciunile lor? (observati numarul mortilor in cataclismele printre necredinciosii ortoxocsi in Asia mai ales). Ce se va alege de tinerii nostri, care usor usor copiaza tot ce este rau in occident? O sa ajunga si la noi ca cca 30% din tinerii de 15ani sa fi consumat bauturi, droguri si sex deja? (o fi si acum un procent si la noi, dar cert este mult mai mic decat in tarile catolice sau protestante.
Cu ce ne va ajuta pe noi sufleteste mai ales aceasta falsa "impacare" in efortul de a rezolva marile probleme ale omenirii ?
Asa incat daca sunt reale toate "semnele" cei ce tac desi vad si simt, nu sunt oare si ei vinovati cel putin de complicitate?
|