View Single Post
Vechi 11.05.2008, 21:17:41
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Razvan,insisti sa eviti intrebarea propriuzisa pe care ti-am adresat-o,nu cred ca am amintit ceva de protestanti,dar daca i-ai inlocuit pe ecumenistii de care am amintit,cu protestantii,inseamna ca este si mai grav.Sa inteleg ca esti sustinatorul ecumenismului?
Daca ar fi sa judec acest ecumenist filozofic,cred ca el nu reprezinta altceva decat o evolutie si o adaptare a religiei la vremurile contamporane,vremuri care nu pot fi ingnorate in totalitate,dpdv spiritual,fiindca influienteaza in mod direct viata si activitatea oamenilor,deci si pe cea spirituala.Daca ar fi sa judec ecumenismul dupa considerentele dogmelor si invataturilor religioase traditionaliste,acest ecumenism ar reprezenta arma cea mai de temut,si cu multe taisuri chiar subtile ale integrarii religiei intr-o lume necunoscuta si incerta,necunoascuta de catre turma ce o urmeaza intr-un stil naiv.Ecumenismul,de asemenea poate reprezenta statutul politic al religiei,deci credinta a capatat astfel acea nota politica,care nu mai are de-a face in totalitate cu pregatirea sufletului,ci si cu insemnatatea vietii pe plan fizic si material.Pentru ca politica va reprezenta intotdeauna o arma de exploatare in masa,una vicioasa si ipocrita de inducere a multimii in subordinea minciunii.Si deci,biserica de asemenea prin ecumenism va capata mai multa putere financiara,puterea de sustinere din partea popoarelor,fie ele si neortodoxe.Dar poate ca este vorba doar de unitate si fraternitatea popoarelor care marturisesc acelasi Dumnezeu,Dumnezeu impartit de-a lungul timpului in atatea si-atatea sensuri,in atatea dogme si atatea paragrafe izbavitoare.
Sincer nu inteleg multe lucruri,nici nu incerc a le intelege fiindca sunt prea slaba si ma depasesc si-mi par atat de greoaie.Religia in sine este extrem de greoase,nu stiu daca neaparat si ceea ce a fost,dar ceea ce a devenit este cu siguranta o mare filozofie sa fii cu adevarat crestin.
Si deci,Razvan,nu sunt nici pe departe avocatul BOSV,si tot nici pe departe nu afisez atitudinea ta extaziata in dorinta de denigrare a acestei confesiuni,pentru ca nu ma intereseaza intr-un mod atat de partinitor.Si totusi n-ar fi rau a se vedea si "barna din ochiul propriu..."