10.05.2008, 22:03:14
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de iana
Citat:
În prealabil postat de ancalpop
Am inteles, trebuie dialog, dar sa nu se exagereze. Un ierarh a ajuns, ca de dragul ecumenismului sa interzica preotilor si monahilor sa mai mearga la Manastirea Petru Voda(de. ex.) pt ca parintele Iustin este antiecumenist declarat. Sa nu mai vorbim de plecaciunile care li se fac greco-catolicilor, iar calugarul care este impotriva este amenintat(povestea e lunga).
Au ajuns in Ardeal preoti sa treaca la greco-catolicism doar ca sa nu-si piarda parohia (biserica fusese retrocedata).
Voi vedeti aici intentii curate sau dragoste de crestini? Nu. E doar interes material si dragoste de putere. Imi veti spune sa nu judecam. Nu-i osandim dar discernamant trebuie sa avem. Sa ne pastram totusi demnitatea. Nu ne ploconim in fata lor pt ca asa ne cer ierarhii. Asta nu este smerenie e sminteala.
Este un prozelitism dus cu diplomatie papistasa. Eu nu am incredere in nimic ce vine de la ei. Se folosesc de numele lui Hristos cum s-au folosit de-a lungul istoriei doar ca sa-si atinga scopurile. Noi in ochii lor suntem inapoiati, ingusti.
In curand vom fi taxati aspru pt ca ne numim ortodocsi. Vor spune ca-i discriminam pe ceilalti asa cum a ajuns sa se spuna ca nationalismul -dragostea de neam- este ura impotriva celorlalti. In curand asa vor spune si despre ortodoxie.
|
Ce ziceti de acest gen de ecumenism?
|
Nici un comentariu?
|