Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Mare dreptate are ispita _ta. Astfel si Parintele Paul , ne spunea intr-o predica de a lui , ca parintii care au copii de peste 7 ani, sa-i aduca intai la spovedit si dupa aceea la impartasit, pentru ca, spunea Parintele, nici nu va da-ti seama cat pot sti copii la aceasta varsta si ce poate sa-i auda urechile la spovedanie, de la acesti copii.
|
pai sa stii :)
eu una am ajuns sa vorbesc cu pr duhovnic mai multe chestii si mai intime decat cu mama... de fapt, cu mama nu prea vb... si nici macar cu prietenele. am ajuns sa-i spun niste lucruri pe care n-am crezut ca le voi spune vreodata cuiva, oricat de mare incredere as avea in respectivul. si totusi le-am spus. si pt asta il iubesc enorm, stie cum sa ma traga de limba... si de fiecare data ma simt
eliberata.
bine a zis pr Paul (nu-l cunosc)... duceti-va copilul la spovedanie. pe langa faptul ca ii ajuta pe ei din punct de vedere duhovnicesc, va ajuta si pe dvs daca sunteti un parinte care se fastaceste atunci cand trebuie sa vb deschis cu propriul copil.
va mai spun un "secret"... daca-l pot numi asa...
nu stiu la baieti cum e, dar la fete, in momentul in care primeste o
propunere indecenta, singura chestie care le mai poate salva din fata ispitei este gandul ca va trebui sa-i marturiseasca aceasta duhovnicului, teama de acesta o va salva. credeti-ma, teama de parinti este foarte mica! din simplul motiv ca pe dvs va poate minti... asa cum a facut-o si cu alte ocazii... si pt ca, oricum, aveti incredere deplina ea... sunteti convinsi ca este o fiinta curata si inocenta si n-are cum sa cedeze ispitelor.
priviti societatea de azi... cati parinti isi mai duc progenitura la spovedanie? si cati ii pierd din mana inca de la o varsta frageda? aici se vede ne/lucrarea Duhului Sfant...