Citat:
În prealabil postat de costel
Sfanta Scriptura cuprinde diverse texte in care se descopera existenta Sfintei Traditii alaturi de Sfanta Scriptura:
|
Din doctrina ortodoxa, am inteles ca Sfanta Traditie este acea invatatura care este in concordanta cu Sfanta Scriptura. Foarte corect.
Eu am pus in discutie o invatatura care nu numai ca nu se armonizeaza cu Sfanta Scriptura ci este chiar contrara. Despre traditia treferitoare la ceea ce se spune ca se intampla cu sufletul dupa moarte se discuta. Nu despre Sfanta Traditie, in general. Hai sa discutam despre aceasta traditie gresita. Apoi, mai pot fi si alte exemple.
Ca sa fiu mai clar: Sfanta Scriptura ne arata ca procesul mortii este procesul invers creatiei. Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. La moartea omului are loc procesul invers: "tarana se intoarce in pamant, cum a fost, si duhul se intoarce la Dumnezeu care l-a dat".(Eclesiastul cap. 12:7).
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"(Eclesiastul cap. 9:10)
"Caci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor?" (Proverbe sau Pilde cap 6:5)
Nu mai dau versete, deocamdata (ocup prea mult spatiu). Toata Scriptura descrie prima moarte ca pe un somn. Nici vorba de vre-o hoinareala a sufletului.