Subiect: Cum va rugati?
View Single Post
Vechi 07.05.2008, 11:04:30
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Conditia rugaciunii este despatimirea. Nu sunt vorbe, sunt realitati. Daca vrem sa patrunda rugaciunea noastra in inima noastra si de acolo din inima sa se ridice la Dumnezeu si impreuna cu ea sa ne ridice si pe noi, va trbeui sa ne despatimim. Despatimirea ajuta rugaciunea si rugaciunea ajuta despatimirea. Exista o legatura organica.

De aceea, e bine sa ne facem un examen al constiintei, sa ne marturisim permanent pacatele in rugaciune, asa cum ne arata de altfel si Psaltirea. Sa ne identificam patimile si pe acelea sa le aducem permanent in fata duhovnicului si a lui Dumnezeu si sa incepem lupta impotriva patimilor.

http://www.iosifcristian.blog.com/
E adevarat ca trebuie sa ne gandim la pacatele noastre cand ne rugam ,sf.parinti aghiorati spun ca rugaciunea inimii spusa des ne dezvaluie pacate pe care le-am uitat.
Dar eu cred ca rugaciunea mai inseamna si acea convorbire tainica cu Dumnezeu ,dorinta de a ne face auziti de El ,indiferent ca cerem ceva sau ii dam lauda si multumire .
Si ne despatimim cu adevarat ,mie rugaciunile de dimineata ale sf.Macarie cel Mare mi se par folositoare si aducatoare de despatimire.
Dar cu adevarat despatimirea se obtine spunand rugaciunea inimii.
Reply With Quote