Citat:
În prealabil postat de mioara
Eu nu te condamn, fereasca Dumnezeu, dar cred ca problema ta isi va gasi rezolvarea numai in urma unei spovedanii sincere si curate la un duhovnic.Imi pare foarte rau de copilul tau-Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!-dar cred ca exact durerea provocata de moartea lui te-a facut vulnerabila.Parca spuneai ca atunci ti-ai dat seama cat de puternica poate fi o vraja.Deci eu asa vad legatura- si te rog sa ma ierti daca te-am suparat- caci cel rau ne ataca exact cand suntem mai necajiti si avem mai multa nevoie de ajutor. Numai rugaciunea, postul si spovedania ne vor ajuta sa biruim.
|
Oameni buni, traim in anul 2006.
Incercati sa fiti cat se poate de rationali si echidistanti cu informatia care ne bulverseaza.
Avem acces la orice tip de informatie dorim. Fie ca sunt carti in librarii, fie ca sunt cursuri facute de tot felul de "maestrii", fie ca este vorba de invatatura ortodoxa, de carti despre rugaciune, etc.
Mesajul Mioarei, din pacate, este de tip "sablon". Adica copiat din ce zic altii despre... in cazul nostru clarviziune.
Nu ma intelegeti gresit, nu doresc sa critic nimic si pe nimeni.
Clarviziunea este recunoscuta oficial de biserica ortodoxa. Ea se numeste, in ortodoxism, "inainte vedere" si este unul din darurile Sfantului Duh.
Exista, spre exemplu, 3 volume tiparite de editura Humanitas despre Darurile Sfantului Duh.
In afara de inainte vedere exista si alt dar intitulat stravedere care inseamna vederea "la distanta" in acelasi timp. Aplicatia stiintifica a acestui dar a facut-o Einstein prin ceea ce cunoastem sau am auzit ca fiind "experimentul Philadelphia".
Ceea ce povesteste Silverstar ca i se intampla este foarte firesc si natural, nu trebuie condamnat si criticat de absolut nimeni. Asa am fost creati de Dumnezeu. Nu putem nega ceea ce suntem, adica fiinte extraordinare, de fapt cele mai perfecte fiinte din creatia lui Dumnezeu.
Nu mai suntem in epoca "vrajitoriei" in care tot ceea ce nu convenea Bisericii, ca institutie, era condamnat si judecat aspru.
Nu vad cum ar putea-o ajuta un duhovnic care, nu are voie sa vorbesca despre "Sfintele taine".
Am fost si am vorbit cu nenumarati duhovnici, cei mai curati, pe care i-am intalnit eu, sunt calugarii din manastirile mai izolate, unde nu este trafic intens si se pot concentra pe rugaciune.
Din ce spune Mioara intelegem ca asa numita clarviziune este un "pacat".
Din cartile pe care le-am citit, cele mai multe despre rugaciunea inimii, din practica rugaciunii inimii, nu am ajuns niciodata sa inteleg notiunea de "pacat" in sensul dogmei religioase.
Cand te rogi, si rugaciunea "curge" nu exista pacat, judecata, condamnare, frica, de fapt toat notiunile de tip negativ pe care ni le induce dogma religioasa. De fapt, rugaciunea cu inima "curata" este o stare fara ganduri, nici de un tip nici de altul.
Poate ar trebui sa o ajutam pe Silverstar in alt mod, nu negand ci incercand sa intelegem, chiar daca noua nu ni se intampla, nu inseamna ca nu exista.