View Single Post
Vechi 05.05.2008, 19:38:23
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

Nu inteleg de ce ne temem cu o frica lumeasca de aceste interpretari si de aceste idei preconcepute in ce priveste modul in care va fi pusa vestita pecetea lui antihrist sau a fiarei, 666. Sunt multi Parinti care spun ca nu trebuie sa interpretam noi mirenii si sa ne temem de orice aparitie noua in tehnologie ca sa zicem ca a si venit antihrist si ne pune cipul cu pecetea incat ajungem asa fara cale de intoarcere roboteii satanei. Nu e chiar ca in filme...! Daca ne-am vedea de vietile noastre intru Hristos si de curatirea noastra de ucigasii nostri, pacatele si patimile, Domnul nu ne-ar lasa chiar asa pe mana "pecetluitorilor" ca si cand am fi doar carne... Mai bine sa luam aminte la dimensiunea spirituala a dreptei credinte, si la intelegerea duhovniceasca a adevarului biblic, de care ne invrednicim doar daruindu-ne cu adevarat toata viata noastra Domnului nostru Iisus Hristos, adica sa indraznim sa cautam mai intai Imparatia cerurilor, si Domnul va avea grija si de aspectele vietii noastre lumesti. Dar vad ca oamenii astazi nu prea se incred in ce spun Parintii si preotii nostri... De parca daca am sta cu frica asta fanatica in san si ne-am apuca noi cu mintea noastra sa ne dam cu parerea, am rezolva ceva... Nu facem decat sa ne pierdem timpul pe care l-am putea folosi citind ceva cu sens duhovnicesc si care sa ne ajute in cresterea noastra intru Hristos... Si asa vine si nenea antihrist si ne pune cu adevarat pecetea peste chiar inima noastra...
Sa ne lumineze Dumnezeu si sa ne dea putere sa ne ridicam din ratacirile in care singuri ne cufundam, asa cum si singuri alegem pacatul. Spunea un fost evreu, botezat crestin-ortodox dupa ce a fost luminat si adus la dreapta credinta de Dumnezeu, respectiv Nicolae Steinhardt: "Un singur lucru nu poate Dumnezeu: sa ne mantuiasca fara consimtamantul nostru."
Un articol interesant (si util poate lamuririi acestor tipuri de subiecte care fac atata senzatie incat ajungem sa ne meritam numele de fanatici si mai putin traitori), al par. Mina Dobzeu, calugarul ortodox care l-a botezat pe Nicolae Steinhardt, in puscarie: http://www.nistea.com/mina_quo.htm.
Reply With Quote