View Single Post
Vechi 04.05.2008, 11:37:29
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Tinerii ar trebui sa fie educati fata de aspectul sexual,de parinti in primul rand,inca de la varsta psihologica in care se stie ca acestia incep sa-si puna diverse intrebari pe aceasta tema.Fiindca tinerii nu doar se intreaba,ci si simt anumite functii hormonale pe care le detin,astfel ca ei trebuie sa aiba cunostinte despre ceea ce se intampla cu ei,despre ceea ce trebuie sa adopte in spirit moral si despre felul cum acest aspect trebuie tratat din punct de vedere individual dar si social.
Cand am avut prima data menstruatia la 14 ani si jumatate m-am speriat de moarte,habar nu aveam ce se-ntampla cu mine,pentru ca in familia mea aceste lucruri nu erau discutate,iar subiectele sexuale erau considerate subiecte tabu si nevrednice de explorat,dpdv teoretic.
Ei bine,eu am fost cazul fericit in care din necunostinta de cauza nu m-am avantat in tot felul de pericole cu aspecte sexuale,insa destui tineri invata din greseli,avantandu-se in acest hazard adolescentin care explodeaza de hormoni,unii ramanand chiar cu sechele;boli venerice,sarcini nedorite,chiuretaje soldate cu repercursiuni nedorite,etc.De aceia este necesara educatia sexuala in primul rand efectuata in familie,apoi in societate,in mediul didactic.Din pacate insa,multe mame,pentru ca pe mame se bazeaza in general aceasta educatie din familie,deci multe mame nu stiu nici pentru ele insele despre aceste actiuni de protejare sexuala,sau de abordare a sexualitatii timpurii,ca sa nu mai spunem de sfiala acestora,sau chiar de o oarecare asa zisa severitate in ingroparea acestui aspect considerat nociv fata de odraslele lor.
Cu cat li se ascund tinerilor aceste informatii despre sex,cu atat ei vor avea tendinta de a le explora,manati de o curiozitate si o dorinta nestavilita,si datorita faptului ca acesti tineri sunt imaturi,acestia vor gresi si vor lupta cu greu fata de consecintele actiunilor lor.Fiindca ei vor avea tendinta de-a cerceta acest subiect pe propria piele,cu propriul trup nestavilit de energie si dorinta.
Exista si materiale specifice,cu privire la debutul vietii sexuale,dar mai ales cu privire la intelegera acestui aspect si tratarea lui cu o maxima seriozitate,atat din punct de vedere fizic,cat si moral si spiritual,insa a nu se abuza de aceasta spiritualitate care uneori are tendinta de-a marginaliza si de-a ingropa acest subiect.
Reply With Quote