Intr-adevar,ar trebui sa se puna pret pe naturaletea umana si nu pe diferitele artificii care,dupa parerea mea nu o infrumuseteaza,ci mai degraba o acopera si-i diminueaza esteticul nascut pur.Mai ales in randul tinerelor fete care se macheaza,chiar exagerat deseori,acoperindu-si efectiv chipul adevarat.Este pacat,nu doar din punct de vedere spiritual,este pacat ca tocmai tineretea care este deosebita de la sine,este acoperita astfel si schimonosita intr-o infatisare fara sens.Mai cu precadere,tineretea ar trebui sa se manifeste in mod natural,pentru ca frumusetea ei este incontestabila,si nu in ultimul rand ireversibila.Un chip tanar straluceste oricum prin naturalete si nemodificare de timp.
Femeile pretind ca se fac placute prin machiajuri,barbatilor,insa daca veti face un sondaj de opinii in randul acestora,pe acest motiv,veti constata ca tocmai majoritatea dintre acestia detesta si nu apreciaza schimonosirea estetica a tineretii prin aceste masti de machiaj.Si deci,femeile o fac pentru ele insele,se simt mai frumoase,chiar daca in sine reprezinta,de fapt o povara mereu carata pe chip,o povara costisitoare.
Insa,daca vine vorba de femeile ajunse la varsta de 40 de ani,lucrurile iau deja alte aspecte,pentru ca la aceasta varsta este intr-adevar nevoie de niste retusuri,pentru a acoperi schimbarile aduse de timp asupra organismului,si mai ales a chipului.Traim vremuri in care esteticul conteaza,si deci,femeile s-au adaptat astfel incat sa nu devina mai prejos decat cerintele sociale devenite destul de pretentioase.In acest sens,nu cred ca ar fi o problema retusurile nesemnificative,insa daca acestea iau amploare transformandu-se in adevarate masti,atunci vorbim de bal mascat,si nu de infrumusetare.
Este evident faptul ca religia nu admite astfel de adaugari pe trupul omului care este oricum nesemnificativ,plamadit din praf si cenusa,insa de cand este lumea femeile s-au infrumusetat in fel si chip,cu bijuterii si culori inventate si descoperite in cadrul natural al vietii.Femeia s-a impus prin frumusete,iar barbatul prin putere si statutul social.Barbatul,instinctiv fiind perceput ca un vanator,iar femeia...trofeul.
Dar lucrurile s-au mai schimbat odata cu dobandirea,in timp,a egalitatii dintre barbat si femeie,odata cu capatarea tot mai perpetua a independentei din partea femeii,si astfel toate aceste tertipuri folosite la competitia dintre sexe,au capatat forme din ce in ce mai diverse.
Nu obliga nimeni la adaptarea societatii cu defectele ei cu tot,insa adaptarea reprezinta intr-un fel modalitatea de supravietuire a indivizilor,si deci,suntem liberi sa adoptam o viata naturala,devenita astazi putin neconventionala,sau sa fim ca toti cei din jur,dar este mai indicata calea de mijloc,calea care nu presupune abuzuri in de nici un fel.
Nici mie nu mi-a placut sa frecventez discotecile,pur si simplu nu statea in firea mea,si unii coelgi chiar ma compatimeau in acest sens afirmand ca;"nu stiu sa ma distrez!".Insa eu stiam prea bine,aveam modalitatea proprie de a-mi creea satisfactia asupra anumitor lucruri inconjuratoare,eu neconsiderand nici pe departe mersul la discoteca o distractie reala,ci mai degraba o impresie banala despre distractie,ca sa nu mai vorbim de persoanele care aproape intotdeauna lasau de dorit,cele cu "abonament" permanent in astfel de medii.
Ar trebui femeile sa poarte fuste,este drept,pentru ca sunt femei si trebuie sa se diferentieze si prin acest port de partea masculina,dar ce sa facem daca femeia a descoperit comoditatea pantalonilor si si-a adaptat-o destul de bine mediului tot mai stressant in care traieste in societate.Sa nu uitam ca toate aceste schimbari se leaga intre ele,nu putem sa ne intoarcem in trecut doar in anumite domenii,si simultan sa facem fata societatii contemporane cu tot hazardul ei cu tot.Deci este vag spus,sa facem sau sa dregem cutare lucru,nu prea avem forta de-a schimba lumea si ceea ce a devenit aceasta,insa putem sa facem cate ceva pe plan individual,pentru a ne impaca cu noi insine si cu acea conduita ce odinioara ne definea ca si persoane decente ale vietii pe pamant.
Personal,nu ma machez,chiar daca am ajuns la varsta care m-ar determina sa apelez la astfel de lucruri,insa o fac doar atunci cand sunt impulsionata de anumite imprejurari deosebite,nunta,petrecere,sau mai stiu eu ce.Insa port pantaloni pentru ca-mi sunt extrem de comozi,dar nu doar pantaloni,si mai sunt asa si o fire mai neresemnata cu varsta.
Si totusi cred ca simplitatea si naturaletea vor invinge intotdeauna inaintea unei relatii sanatoase,pentru ca acestea implica o oaresce lipsa de superficialitate,dar si decenta decenta.Acum,mai depinde si in ce medii ne invartim,fiindca este evident ca in cadrul bisericii,simplitatea are intaietate,insa in mediul acesta al vedetelor,un mediu destul de vitreg,aceasta simplitate va pierde,negasindu-si astfel locul cuvenit.
|