Evanghelia zilei: Pilda suprema de smerenie
"Iisus S-a sculat de la Cina, S-a dezbracat de haine si, luand un stergar, S-a incins cu el. Dupa aceea a turnat apa in vasul de spalat si a inceput sa spele picioarele ucenicilor si sa le stearga cu stergarul cu care era incins. A venit deci la Simon Petru. Acesta I-a zis: «Doamne, oare Tu sa-mi speli mie picioarele?». A raspuns Iisus si i-a zis: «Ceea ce fac Eu, tu nu stii acum, dar vei intelege dupa aceasta». Petru I-a zis: «Nu-mi vei spala picioarele in veac». Iisus i-a raspuns: «Daca nu te voi spala, nu ai parte de Mine». Zis-a Simon Petru Lui: «Doamne, spala-mi nu numai picioarele mele, ci si mainile si capul». Iisus i-a zis: «Cel ce a facut baie n-are nevoie sa-i fie spalate decat picioarele, caci este curat tot». si voi sunteti curati, insa nu toti. Ca stia pe cel ce avea sa-L vanda; de aceea a zis: «Nu toti sunteti curati». Dupa ce le-a spalat picioarele si si-a luat hainele, S-a asezat iar la masa si le-a zis: «intelegeti ce v-am facut Eu? Voi Ma numiti pe Mine: invatatorul si Domnul, si bine ziceti, caci sunt. Deci daca Eu, Domnul si invatatorul, v-am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa ca sa spalati picioarele unii altora; ca v-am dat voua pilda, ca, precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi. Adevarat, zic voua: Nu este sluga mai mare decat stapanul sau, nici solul mai mare decat cel ce l-a trimis pe el. Cand stiti acestea, fericiti sunteti daca le veti face.»." (Ioan 13, 4-17)
|