multumesc andaluzia, ai inteles foarte bine problema, poate fiindca si tu traiesti tot aici in State si vorbesti din proprie experienta. si eu incerc sa ajut biserica de aici atat cat imi sta in putinta, pentru ca intr-adevar o consider o mare binefacere pentru noi cei aflati departe de tara. ma straduiesc sa las deoparte neajunsurile, desi unele mi se par cel putin ciudate. de pilda, am observat ca la citirea pomelnicelor cu viii si mortii, la Sf. Liturghie, preotul nu pomeneste numai numele de botez, ci si titlul pe care il are, si ma refer aici la medici pe care ii pomeneste ca Dr. Cutare, etc. Sau unele persoane scriu "Mihaela de la Washingthon", s.a.m.d. iar preotul le citeste intocmai duminica de duminica. In Romania nu am auzit de asa ceva. Apoi, la sfarsitul slujbei, inainte de miruire, se citeste o lista cu cei care au facut donatii, cat anume au dat fiecare pe numele lui, sau cei care au platit membria in ziua respectiva. Nu stiu, poate asta se vrea o pilda pentru ceilalti, dar parca prea mult se vorbeste de bani si de titluri intr-un loc in care dorim sa fim mai aproape de Dumnezeu si sa ne refugiem un pic de nebunia lumii de afara.
draga maria, ai dreptate si sunt de acord cu tine ca o femeie trebuie sa stie cum sa tina socoteala casei astfel incat sa ajunga banii pentru toate. nu sunt insa de acord cu banii tinuti in ascuns. ma refer la sume semnificative, nu la 10-15 dolari care poate i-am strans din maruntisul ramas de la cummparaturi. pentru ca la acele mese de "fund raising" se asteapta ca fiecare sa dea cel putin 50-100 USD, altfel nu are sens pentru ca te fac sa te simti prost. de aceea am spus ca prefer sa evit aceste mese, pentru ca nu le pot onora cum se cuvine.
|