Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 17.04.2008, 12:11:32
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)Iosif,se pare ca ai o problema cu cei ce sunt ipotriva ecumenismului si-i cataloghezi nestiutori,neiubitori etc.Ia spune-mi ce diplome in teologie iti trebuie sa citesti ce scriu Sfintii Parinti sau alti mari teologi antiecumenisti?De ce nu vrei sa accepti si parerea altora care gandesc altfel decat tine?In orice caz in duhul ecumenismului si al iubirii pe care le tot invoci ar trebui sa fii mai respectuos cu cei de pe forum pe care-i jignesti si desconsideri.Doamne ajuta!
Negroponte, bine ai spus ca SE PARE! E doar o aparenta.

1. Am spus de mai multe ori ca ma bucur ca exista antiecumenism si o spun cu toata sinceritatea. Simt ca trbeuie sa existe si aceasta contra-miscare tocmai pentru a echilibra situatia atunci cand ecumenismul scapa de sub control.
2. Antiecumenism nu inseamna insa a DETESTA pe ceilalti, a-i DUSMANI! Nici duhovnicii si nici Sf Parinti antiecumenisti nu indeamna la o astfel de atitudine. Stii si tu, mai bine decat mine, cum se inversuneaza multi care inca nu stiu alfabetul credintei, dar se intereseaza de alte credinte si le comenteaza de parca pe-a lor ar cunoaste-o in profunzime.

3. Am intalnit antiecumenisti cu o atitudine extraordinara: fermi pe pozitia ortodoxa si totusi cu un respect si o dragoste fata de ceilalti care ii dovedea cu adevarat ortodocsi. De la ei am invatat ca e POSIBIL echilibru intre dragoste si adevar.

4. Ca sa citesti Sf. Parinti nu iti trebuie diplome, insa ca sa ii intelegi iti trebuie mai mult decat sa ii citesti. Si poate ca chiar ai nevoie de diplome in teologie ca sa ii intelegi pe Sfintii Parinti, pentru ca insisi Sfintii Parinti erau oameni de cultura, oameni de studiu...

5. Eu respect parerea tuturor. A respecta nu inseamna fi de acord cu ea. Critica mea nu se indreapta asupra persoanelor, ci asupra elementelor de atitudine care nu sunt conforme cu spiritul Ortodoxiei.

6. Nu am jingit si nu am desconsiderat pe nimeni pe acest forum. Toti imi sunt dragi, indiferent de opinia lor. Sunt oameni care Il cauta pe Dumnezeu si asta ii face deosebiti pentru mine. Cred ca aici suntem pentru a schimba idei, pareri, atitudini. De asemenea ca sa invatam unii de la altii.

7. Invoc duhul iubirii pentru ca acesta este caracteristic Ortodoxiei. Nu sufar de fatarnicie cand invoc acest duh. Stiu ca in acest duh trbeuie sa fim fie ecumenisti, fie antiecumenisti.

Doamne ajuta!
Reply With Quote